Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Update wegwerkzaamheden Mijnwater centrum

Tot eind 2020 zijn er wegwerkzaamheden in het centrum vanwege aanleg van leidingen voor duurzame energieleverancier Mijnwater Bv.

Het toekomstige stadskantoor in aanbouw wordt gekoeld en verwarmd met mijnwaterenergie. Ook de Nieuwe Nor wordt aangesloten op het netwerk, en nog 3 andere gebouwen in het centrum. Hiervoor legt Mijnwater BV leidingen aan door het centrum. De werkzaamheden duren tot eind 2020. Dat betekent dat er straten worden opengebroken en in fasen ook worden afgezet. Er zijn omleidingsroutes. 

Werkzaamheden vanaf 17 augustus

Vanaf maandag 17 augustus wordt gewerkt op de Groene Boord tussen de Gasthuisstraat en de Putgraaf. Het rechtsaf-voorsorteervak op de Groene Boord richting de Putgraaf is dan afgesloten, evenals het ernaast liggende fietspad en voetpad. Fietsers in zuidelijke richting worden omgeleid via het fietspad aan de overzijde van de Groene Boord. Ook de Putgraaf is nog in éénrichting tot 24 augustus afgesloten.

Na 24 augustus gaat de Putgraaf weer in twee richtingen open. Maar, verkeer op de Groene Boord (komende uit noordelijke richting) kan dan vanwege de werkzaamheden op de Groene Boord niet rechtsafslaan richting de Putgraaf maar dient om te rijden via de Sint Franciscusweg en Akerstraat. Verkeer op de Groene Boord uit zuidelijke richting kan wel de Groene Boord inrijden.

Vanaf 24 augustus is ook de Kruisstraat afgesloten vanaf de rotonde met de Coriovallumstraat tot aan de Geleenstraat. De werkzaamheden bestaan uit 2 fasen. In de eerste fase is de Kruisstraat (alleen) in de richting van de Geleenstraat afgesloten. Richting Coriovallumstraat is de Kruisstraat gewoon open. Verkeer vanaf de Kruisstraat richting de Geerstraat wordt omgeleid via de Coriovallumstraat, Raadhuisplein, Dr. Poelsstraat, Putgraaf, Groene Boord, Spoorsingel, Looierstraat en Schakelweg. Ook een deel van de rotonde Kruisstraat – Coriovallumstraat is afgesloten. Hierdoor is het ook noodzakelijk om de Coriovallumstraat tussen het Raadhuisplein en de Kruisstraat af te sluiten (alleen in de richting van de Kruisstraat).

Bevoorradingsverkeer richting de Geleenstraat wordt omgeleid via de Valkenburgerweg. Personenauto's kunnen vanuit de Geerstraat afslaan in de Geleenstraat. 

Werkzaamheden vanaf 14 september 2020

Er wordt gewerkt op het kruispunt Geerstraat – Kruisstraat – Valkenburgerweg – Geleenstraat. Gedurende deze fase is de Kruisstraat in beide richtingen open. Het is echter niet mogelijk om vanaf de Geerstraat rechtdoor de Kruisstraat in te rijden. Verkeer richting Kruisstraat wordt omgeleid via de Schakelweg, Looierstraat, Homerusstraat, Apollolaan, Euterpelaan en Valkenburgerweg. Bevoorradingsverkeer richting de Geleenstraat kan vanaf de rotonde Coriovallumstraat – Kruisstraat, via de Kruisstraat de Geleenstraat in rijden.

Meer informatie:

pictogram werkzaamheden en effect op verkeer

Datum nieuwsbericht

11 augustus 2020

Of zoekt u?

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.