Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Week van de Toegankelijkheid 2021

Nu we er weer meer op uit kunnen, willen we dat iedereen dat kan. Daarom vragen we in de Week van de Toegankelijkheid (4-8 oktober) aandacht voor een toegankelijke stad. Onze leidraad hierbij is 'Iedereen voor elkaar', want iedereen kan een bijdrage leveren aan een toegankelijker Heerlen. Bekijk de video over de rockopera 'Eve' die (mede) mogelijk gemaakt is door gemeente Heerlen. De rockopera is een bijzondere musical van mensen met en zonder een beperking en wordt op 8 oktober uitgevoerd in Theater Heerlen.

In Heerlen vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Iedereen moet de kans krijgen een actief leven te leiden, zichzelf te ontplooien en anderen te ontmoeten. Daar gaan wij voor en daar staan wij voor, samen met inwoners, bedrijven en instellingen. 

We dragen dit uit in onze stad en ook in onze gemeentelijke organisatie. Iedereen voor elkaar is daarbij onze leidraad. 

Hiermee werken wij aan een toegankelijke stad. Dat betekent ook dat je naar het theater moet kunnen gaan. Je eigen talenten moet kunnen ontdekken. Je kunnen uitleven met zingen of dansen. Doen waar je gelukkig van wordt. Zonder al te veel obstakels of drempels tegen te komen.

Daarom zijn wij als gemeente blij dat wij een bijdrage kunnen leveren om de rockopera ‘Eve - Storm is coming’ mogelijk te maken. Omdat het helpt om mensen bewust te maken van het leven met een beperking en vooral: hoe waardevol het is als iedereen kan meedoen.

Deze productie is tot stand gekomen in samenwerking met Schunck Muziekschool. Voor tickets, ga naar de site van parkstadlimburgtheaters

Datum nieuwsbericht

5 oktober 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.