Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Week van de veiligheid: inleveractie messen

‘Gewonde bij steekpartij’, ‘Persoon om het leven gekomen na steekincident’, ‘Steekpartij op middelbare school’. Krantenkoppen die we steeds vaker zien. Er vinden steeds vaker steekincidenten plaats, een zorgelijk feit. Met name jongeren en jongvolwassenen gaan steeds vaker met een mes over straat. Naast dat het niet stoer is, geeft een mes of ander steekwapen ook een gevoel van schijnveiligheid. Je gaat een ruzie of confrontatie minder snel uit de weg, maar loopt daarbij ook het risico dat het steekwapen tegen je gebruikt kan worden.

Van 11 t/m 17 oktober vindt de jaarlijkse Week van de Veiligheid plaats. Naast het uitlichten van diverse thema’s op social media, is er in samenwerking met de politie een inleveractie voor steekwapens. Om de samenleving veiliger te maken, kunnen in de Week van de Veiligheid steekwapens anoniem en straffeloos ingeleverd worden op onze politiebureaus. De inleveractie richt zo vooral op jongeren, maar iedereen mag steekwapens inleveren.

Help jij mee om onze samenleving aangenamer te maken? Onze politiebureaus in Heerlen en Hoensbroek zijn op de volgende dagen en tijden geopend:

Stationstraat 13E Heerlen

maandag t/m woensdag en vrijdag: 11:00 - 19:00 uur 
donderdag: 11:00 - 22:00 uur 
zaterdag en zondag: 11:00 - 16:00 uur 

Kouvenderstraat 124 Hoensbroek

maandag: 10:00 - 13:00 uur 
woensdag: 16:00 - 19:00 uur

Week van de Veiligheid 2021

Datum nieuwsbericht

7 oktober 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.