Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Werkzaamheden voor betere doorstroming op Spoorsingel op donderdag 4 februari tijdens avondklok

De komst van het Maankwartier zorgt voor een groter aantal overstekende fietsers en voetgangers. Dit zorgt voor meer files op de Looierstraat en de Spoorsingel. Ter voorbereiding op het verhelpen van deze doorstromingsproblemen worden er donderdag 4 februari van 21:00 – 21:15 uur kleine werkzaamheden uitgevoerd op de Spoorsingel ter hoogte van het Maankwartier.

Een veilige oversteek

Om de doorstromingsproblemen te verhelpen, wordt binnenkort de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers verplaatst op de Spoorsingel. Daarnaast worden hier tegelijkertijd ook verkeerslichten geplaatst om een veiligere oversteek mogelijk te maken.

Werkzaamheden tijdens de avondklok

Ter voorbereiding op deze werkzaamheden moet één boom gekapt worden op de middenberm van de Spoorsingel op donderdag 4 februari vanaf 21:00 uur. Deze boom wordt nu al gekapt, zodat vogels hier niet in kunnen broeden. Om deze gekapte boom te compenseren wordt een nieuwe boom geplant in Heerlen.

Om zo min mogelijk verkeersoverlast  te veroorzaken (mede gezien de grote hoeveelheid lijnbussen op deze locatie) worden deze kleine werkzaamheden uitgevoerd tijdens de avondklok op donderdag 4 februari. Wij sluiten de rijstrook Spoorsingel vanaf rotonde Kempkensweg richting Looierstraat af vanaf 21:00 uur voor de duur van ca. 15 minuten voor alle verkeer. De rijstrook Spoorsingel vanaf Looierstraat richting Kempkensweg blijft met behulp van een verkeerregelaar open voor alle verkeer.

Bomenrij parallel aan de Tehoevenderweg

Datum nieuwsbericht

3 februari 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.