Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Werkzaamheden Gasthuisstraat en Hertzdahlstraat

In de Gasthuisstraat vanaf de Groene Boord tot en met de Hertzdahlstraat worden twee leidingen in de weg aangebracht. Dit gebeurt door de uitbreiding van het leidingennetwerk van Mijnwater BV. De gemeente Heerlen wil naast het bestaande riool een nieuw riool aanleggen, speciaal om regenwater mee op te vangen. Dit riool loopt door tot aan het Savelbergklooster en wordt direct nadat Mijnwater klaar is, aangelegd.

Aanstaande maandag 11 januari start de volgende fase. In deze fase wordt de Gasthuisstraat afgesloten tussen de Groene Boord en de Pancratiusstraat. De omleiding verloopt (wederom) via het Wilhelminaplein.

De Gasthuisstraat wordt afgesloten voor verkeer. Alleen bestemmingsverkeer en de hulpdiensten kunnen vanaf de Pancratiusstraat afslaan. 

Al het andere verkeer volgt de omleiding via: Pancratiusstraat - Wilhelminaplein - Klompstraat - Groene Boord. Vanwege deze omleiding worden rubberen rijmatten gelegd op een gedeelte van het Wilhelminaplein. 

Waar kunt u terecht met vragen?

Omwonenden en bedrijven/instellingen in het centrum kunnen met vragen terecht bij de gemeente Heerlen. Neem contact met ons op via het algemeen telefoonnummer 045-5605040 en vraag naar Yvette Petit of Joost van Daal. U kunt ook een terugbelnotitie laten maken. Of stuur ons een mailtje: gemeente@heerlen.nl

Heeft u vragen over Mijnwater, neem dan contact op met omgevingsmanager Rudie Peeten van Mijnwater bv. Hij is bereikbaar per mail: mijnwatercentrumleiding@vshanab.nl of telefonisch tijdens kantooruren via telefoonnummer 06 22 85 58 95. Meer informatie over het project vindt u op de site van Mijnwater BV: mijnwatercentrumleiding.nl.

Werken aan een duurzaam centrum 

Er wordt gewerkt in Heerlen-Centrum aan de aanleg van mijnwaterleidingen door Mijnwater Bv. Verschillende gebouwen in het centrum worden straks verwarmd of gekoeld met duurzame, CO-2 neutrale energie. Mijnwaterenergie is een uniek idee, dat in Heerlen is geboren en ontwikkeld. Er worden meerdere gebouwen aangesloten, zoals het toekomstige stadskantoor, de Nieuwe Nor en de nieuwe Urban Studio’s van Weller in de Pancratiusstraat.

Omdat de Gasthuisstraat nu toch wordt opengebroken, laten wij als gemeente hier ook een tweede riool aanleggen. Dit wordt een riool dat alleen regenwater opvangt, en dat gescheiden blijft van het bestaande riool. Met dit regenwaterriool kunnen wij stortbuien beter opvangen en de waterzuivering ontzien. En ook dat is veel duurzamer en op de

Datum nieuwsbericht

8 januari 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.