Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

15. Gevelverbetering

Hier treft u meer informatie over het gevelverbeteringsfonds. Hieronder kunt u het plan van aanpak vinden en de recente nieuwsberichten bekijken. Let op: de eerste aanvraagperiode voor het gevelverbeteringsfonds is momenteel gesloten. Zodra de tweede termijn bekend is, kunt u op deze pagina meer informatie vinden.

In het Plan van aanpak vindt u meer informatie over de totstandkoming van het gevelverbeteringsfonds, de toekenningsprocedure en de termijnen.

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Nieuws

Aroma Saroleastraat
Gevelverbeteringsfonds: eerste oproep

Bij een levendige binnenstad als Heerlen-Centrum hoort een stijlvol en groen straatbeeld. We willen een aantrekkelijke ontmoetingsplek zijn, waar ruimte is voor cultuur, ondernemen, verblijven en wonen. De kwaliteit van de openbare ruimte, waaronder gevels, spelen daarin een belangrijke rol. Het college van B&W is akkoord met het voorstel van het Gevelverbeteringsfonds en wil zo pandeigenaren in het centrum bewegen de gevels van hun panden weer uitstraling te geven.

kakauw Gevelverbeteringsfonds wegens succes verlengd

Bij een bruisende binnenstad past een fraai straatbeeld. Met het Gevelverbeteringsfonds wil de gemeente Heerlen pandeigenaren in het centrum bewegen de gevels van hun panden, en zo ook de winkelstraten, te verfraaien. Na de pilot met ‘Atelier Stadsrevisie’ zijn er verschillende gevels in Heerlen opgeknapt en met succes in hun oude glorie hersteld. Dat wordt de komende jaren voortgezet.

honigmannstraat gevelrenovatie
Gevelrenovatie blijft werk aan de winkel

Gevelrenovatie blijft ook de komende jaren een belangrijk aandachtspunt in het centrum. In het stadshart zijn de gevels op de onderste etage vaak aangepast aan bijvoorbeeld de winkel die in het pand zit. Met als gevolg dat op veel plekken de karakteristieke gevels op ooghoogte ontbreken.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.