Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Giraf Award voor Hotel de Rousch

De award werd toegekend aan Hotel de Rousch van de familie Beckers voor de transformatie van de oude verpleegstersflat naar hotel. De familie wist daarbij traditie te koppelen aan duurzaamheid en innovatie. Het groene hotel is een van de eerste gasloze hotels van Nederland en ging van energielabel G naar A. Door de combinatie van het eigentijdse hotel met de daartegenover liggende hoeve Auberge de Rousch is een aantrekkelijk concept ontstaan in een landelijke setting, dichtbij het centrum van Heerlen.

De Rousch was ooit een kloosterhoeve; monniken ontgonnen de gronden waarop de Rousch nu staat. Tot 1963 leefden en werkten herenboeren op de Rousch. De bouw van ziekenhuis Atrium maakte een einde aan de agrarische traditie. In 1965 startte de familie Beckers Auberge de Rousch.

Giraf Award

De gemeenten Heerlen en Landgraaf kennen de Giraf Award jaarlijks toe aan een ondernemer die de nek heeft durven uitsteken. Dit jaar was het thema duurzaamheid. Wethouders Martin de Beer (Heerlen) en Stijn Kropman (Landgraaf) reikten de prijs gisteren uit tijdens de Ondernemersdag Heerlen – Landgraaf. “Dat de familie Beckers de oude verpleegstersflat wist te transformeren naar een eigentijds en duurzaam hotel getuigt van lef. De combinatie met de Auberge is uniek en een mooie toevoeging aan het aanbod in Heerlen en Parkstad.”

Ondernemersdag Heerlen - Landgraaf

Met meer dan 200 personen werd de ondernemersdag met het thema duurzaamheid druk bezocht. De Voucherregeling Parkstad Limburg werd gepresenteerd. Er was een bijdrage van de brandweer over veilig en duurzaam ondernemen. En Ynzo van Zanten (o.a. Tony Chocolonely) gaf inspireerde met zijn lezing over kansen en uitdagingen. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel.

Datum nieuwsbericht

23 november 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.