Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Heerlen in Sinterklaasjournaal tijdens de Landelijke Sinterklaasintocht

Samen met Jesse (12), Jojo (12), Eveline (9), Mette (9) en Sanne (9) zal burgemeester Roel Wever, namens de gemeente Heerlen, Sinterklaas verwelkomen in ons land. Dit doen zij tijdens de Landelijke Sinterklaasintocht zaterdag 13 november gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Dit verklapte verslaggeefster Rachel Rosier afgelopen maandag al tijdens het Sinterklaasjournaal.

Burgemeester Roel Wever: “Het is natuurlijk een grote eer om Sinterklaas namens Heerlen te mogen verwelkomen in ons land. Ook bij onze Heerlenaren leeft het Sinterklaasfeest enorm. Dat we Heerlen in het super populaire televisieprogramma van het Sinterklaasjournaal mogen presenteren aan de Sint, maakt het nog meer bijzonder.”

Sinterklaasjournaal

De Landelijke Sinterklaasintocht is een onderdeel van het jaarlijkse terugkerende Sinterklaasjournaal gepresenteerd door Dieuwertje Blok. In het Sinterklaasjournaal wordt er uitgebreid verslag gedaan van de reis van Sint en Piet naar Nederland en wat zij allemaal meemaken in ons land.

Een bonte stoet

In 2020 werd Sinterklaas op een geheel nieuwe wijze ontvangen door verschillende gemeentes van Nederland. Dit was te zien in het Sinterklaasjournaal. Een bonte stoet van kinderen trok toen met hun burgemeesters aan de Goedheiligman voorbij. Met geschenken, optredens en tekeningen werd hij welkom geheten in ons land. Deze nieuwe manier beviel de Sint zo goed, dat hij dit jaar hetzelfde wilde. Gemeente Heerlen gaf bij de Sint aan een vernieuwende stad te zijn en daardoor hem op unieke wijze te kunnen begroeten. Via het Sinterklaasjournaal hoorde Heerlen dat dit goed was.

Sinterklaas & Heerlen

Met kunstwerken op straat, skatebanen en vele festivals is Heerlen al jaren volop in beweging voor de jeugd. Als mural hoofdstad van Nederland tonen we tijdens de Landelijke Sinterklaasintocht dit unieke karakter van onze stad aan de Sint. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

De Landelijke Sinterklaasintocht wordt uitgezonden op zaterdag 13 november 2021 op NPO3 vanaf 12:00 uur.

Datum nieuwsbericht

12 november 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.