Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Heerlen plaatst containers voor vuurwerkafval

De gemeente Heerlen plaatst vanaf 1 tot 5 januari speciale afvalcontainers waar inwoners hun vuurwerkresten in kwijt kunnen. De containers staan op 31 plekken in de stad bij de gebruikelijke Rd4-containers voor onder andere glas en papier. De speciale containers zijn uiteraard alleen bedoeld voor vuurwerkafval.

Inwoners die vuurwerk kopen bij één van de zes officiële verkooppunten in Heerlen ontvangen automatisch een flyer met informatie over hoe zij hun vuurwerkafval moeten/kunnen opruimen. Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) heeft daarvoor vorige week persoonlijk een aantal exemplaren afgeleverd bij een verwerkverkoper in Hoensbroek. “Na het vuurwerkverbod van afgelopen jaar mag er deze jaarwisseling weer afgestoken worden. Als gemeente faciliteren wij onze inwoners om achteraf de vuurwerkresten weer op te ruimen. Dat is veiliger voor kinderen die buiten spelen, maar het draagt ook bij aan een schone stad,” geeft hij aan.

Op 1 januari worden de containers uiterlijk om 14.00 uur geplaatst, in de loop van 5 januari haalt de gemeente/Rd4 ze weer op. Inwoners kunnen hun vuurwerkafval gratis in de containers weggooien.

De locaties van de vuurwerkcontainers zijn terug te vinden via op deze pagina.

Datum nieuwsbericht

22 december 2022

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.