Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

't Heerlens Heitje

‘t Heerlens Heitje is de naam van het unieke Heerlens concept waarbij u wordt beloond voor het doen van klussen in uw buurt. U draagt bij aan een fijnere buurt en krijgt daarvoor Heerlense Heitjes die u kunt besteden bij Heerlense ondernemers. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Iedereen uit Heerlen van 21 jaar en ouder kan meedoen en de vernieuwde app van 't Heerlens Heitje downloaden in de App Store of Google Play. Schrijf u in voor de nieuwsbrief, zo blijft u op de hoogte over wanneer u in uw buurt aan de slag kunt.

INWONER? DOWNLOAD DE APP EN DOE MEE:
- Apple: naar de App Store
- Android: naar Google Play Store
ONDERNEMER? REGISTREER VIA PLATFORM OP heitje.heerlen.nl

Snel meer weten? Dowload hier de informatiebrochure!

‘t Heerlens Heitje is een initiatief van de gemeente Heerlen in samenwerking met Heerlen Mijn Stad, CoTown, Brightlands Smart Services Campus, buurtorganisatie GMS, CBS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Het project 't Heerlens Heitje wordt financieel ondersteund door het fonds Urban Innovative Actions van de Europese Unie.

Het laatste nieuws

Elisabeth klust

Nu overal in Heerlen klussen en heitjes verdienen!

4 oktober 2021 - In de app van ’t Heerlens Heitje zijn vanaf maandag 4 oktober klussen verspreid over álle wijken in Heerlen te vinden. Iedereen die het leuk vindt om zijn of haar eigen buurt mooier te maken, kan nu meedoen. Met de digitale heitjes die daarmee verdiend worden, koopt men bijvoorbeeld een lunch, boek of spel bij de aangesloten lokale ondernemers. Elisabeth uit Meezenbroek doet geregeld een klusje en is enthousiast: “Ik ben trots op mijn wijk. Blij dat ik door mee te doen iets kan betekenen voor Heerlen.” De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

Lees meer
uitleg op ipad

Video: hoe werkt het Heitje voor ondernemers

28 juli 2021 - Bent u een ondernemer en wilt u graag meedoen? In deze video leggen we u stap voor stap uit hoe (gemakkelijk) het werkt.

Lees meer
Buurtbewoner verft wegmakeringen

't Heerlens Heitje breidt verder uit!

21 juni 2021 - Sinds 21 maart 2021 nemen bewoners uit Grasboek, Musschemig en Schandelen deel aan ’t Heerlens Heitje. Gewapend met een klusbox met daarin alle benodigde materialen namen ze samen zo’n 25 prullenbakken, bankjes en wegmarkeringen onder handen. Hiermee is zo’n € 1.000,- aan heitjes verdiend.

Lees meer
buurtvewoner betaalt coffee to go met heitjes

Betaal uw koffie met zelfverdiende heitjes

17 mei 2021 - Klusje doen? Heitjes verdienen! En besteed deze net zoals Patrick bij lokale ondernemers.

Lees meer
Buurtbewoner knapt prullenbak op

Pilot 't Heerlens Heitje gestart

20 maart 2021 - Op zaterdag 20 maart is de pilot van ’t Heerlens Heitje gestart. Bewoners uit Grasboek, Musschemig en Schandelen staken als eerste de handen uit de mouwen: de eerste Limbrichter paaltjes en prullenbakken zijn opgeknapt en weer toonbaar. Met het doen van de klusjes verdienen de bewoners digitale munten, Heerlense Heitjes. “Hartstikke leuk om te doen,” reageert buurtbewoner Joek Kroes. “Ik zorg dat mijn eigen buurt er mooier uitziet en daarvoor kan ik bijvoorbeeld een boek, een spel of een lunch kopen. Waarom zou ik niet meedoen?”

Lees meer
buurtbewoner verft wegmarkeringen

Woont u in GMS? Doe mee!

20 maart 2021 - De pilot van 't Heerlens Heitje is gestart in de wijken Grasboek, Musschemig en Schandelen. De komende weken gaat een groep van zo'n 15 buurtbewoners aan de slag met het verven van bankjes en Limbrichterpaaltes, opknappen van prullenbakken en het aanbrengen van straatmarkeringen. Woont u in GMS en heeft u zin om mee te doen? Dat kan! Stuur een e-mail naar heitje@heerlen.nl, we nemen dan contact met u op!

Lees meer

Hoe werkt 't Heerlens Heitje

Hoe werkt het voor inwoners?

Wilt u actief bijdragen aan uw wijk? In de app van ’t Heerlens Heitje worden alle klusjes verzameld en vindt u uitgebreide informatie. Hier checkt u welke klusjes gedaan kunnen worden.

Hoe werkt het voor ondernemers?

Heerlen gaat van start met een nieuw innovatief betaalmiddel. Inwoners voeren klussen uit in de buurt en worden hiervoor beloond in digitale Heerlense Heitjes.

foto box met spullen
1 box met alles wat u nodig heeft

Alle spullen die u nodig heeft voor een klus krijgt u verzameld in één box. Deze kunt u afhalen bij de gemeente, nadat u een klus in de app hebt geselecteerd. Makkelijk toch?!

foto van Heerlense onderneemster
Betaal met heitjes bij lokale ondernemers

Heeft u één of meerdere klusjes gedaan? Dan worden uw heitjes bijgeschreven in uw digitale portemonnee. Hiermee kunt u betalen bij aangesloten lokale Heerlense ondernemers. Vanaf juni kunt u al op acht plekken heitjes inleveren.

Hulp nodig bij het gebruik van de app? Kijk de video!

De eerste gebruikers aan het woord..

Jan krijgt zijn klusbox aangeboden

Vroeger was het heel normaal!

7 mei 2021 - “Vroeger was het heel normaal om een steentje bij te dragen aan je buurt. Dat deed je gewoon, samen de handen uit de mouwen steken. Als we niks doen, gebeurt er ook niks,” aldus Jan, een van de eerste bewoners die een klusje gaat doen.

Lees meer
buurtbewoner verft wegmarkeringen

Het voelt helemaal niet als werk!

5 april 2021 - Patrick uit GMS heeft de app van 't Heerlens Heitje gedownload en zijn eerste klusje geklaard. "Het voelt helemaal niet als werk."

Lees meer

Heerlen is de eerste Europese gemeente die een digitale munt gebruikt om de lokale economie te versterken en burgerparticipatie te vergroten. Vanuit andere gemeenten is er inmiddels ook al interesse getoond. Alle uitzoek- en regelwerk op juridisch en technisch gebied, maar ook met betrekking tot belastingen, is opgelost en geregeld. We zijn nu zover dat we kunnen experimenteren op kleine schaal. Hopelijk kunnen we ‘t Heerlens Heitje snel uitrollen over heel Heerlen.

" Bedacht en ontwikkeld in Heerlen, klaar voor de rest van de wereld. Fantastisch dat er nu al belangstelling wordt getoond vanuit andere gemeenten, zelf vanuit Europa. "

- Wethouder Charles Claessens -

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.