Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

't Heerlens Heitje

‘t Heerlens Heitje is de naam van het unieke Heerlens concept waarbij u wordt beloond voor het doen van klussen in uw buurt. U draagt bij aan een fijnere buurt en krijgt daarvoor Heerlense Heitjes die u kunt besteden bij Heerlense ondernemers. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Een prettige woon- en leefomgeving, dat wil iedereen! Heerlenaren zijn trots op hun stad en dragen daarom graag hun steentje bij. Daarom heeft Heerlen een uniek concept bedacht: inwoners van 21 jaar en ouder kunnen Heitjes verdienen door karweitjes te doen. Deze zijn te besteden bij lokale ondernemers die deelnemen. Meedoen kan in drie eenvoudige stappen:

1. Download de app

Meedoen als ondernemer? Registreer u op het platform van het heitje.

Het project 't Heerlens Heitje wordt financieel ondersteund door het fonds Urban Innovative Actions van de Europese Unie.

2. Doe een karweitje

Foto van het opknappen van een bankje.

30 Heitjes verdienen.

Foto van een meneer die een prullenbak opknapt.

15 Heitjes verdienen.

Foto van dame die een buurtkijk doet.

20 Heitjes verdienen.

Foto van jongeman die en paaltje aan het schilderen is.

17 Heitjes verdienen.

3. Verdiende Heitjes uitgeven

Bekijk onze lijst met deelnemers

Een coffee-to-go, een boek, een lunch, een drankje op het terras, een leuk cadeautje of met de kinderen naar de speeltuin. Genoeg leuke plekken om uzelf te belonen. Betalen gaat direct vanuit de app met uw digitale Heitjes. Handig, snel en veilig!

Meer informatie over 't Heerlens Heitje

foto gebruik app inwoners
Hoe werkt het voor inwoners?

Wilt u actief bijdragen aan uw wijk? In de app van ’t Heerlens Heitje worden alle karweitjes verzameld en vindt u uitgebreide informatie. Hier checkt u welke karweitjes gedaan kunnen worden.

foto uitleg ondernemers
Hoe werkt het voor ondernemers?

Heerlen gaat van start met een nieuw innovatief betaalmiddel. Inwoners voeren karweitjes uit in de buurt en worden hiervoor beloond in digitale Heerlense Heitjes.

Het laatste nieuws

Pat's tosti bar doet ook mee aan 't Heerlens Heitje

Je kunt je heitjes op steeds meer adressen inleveren!

4 maart 2022 - Steeds meer ondernemers en stichtingen doen mee aan 't Heerlens Heitje! Kijk op deze pagina voor een overzicht van de deelnemers. Met heitjes kun je leuke dingen doen of jezelf verwennen: met een coffee-to-go, een boek, een lunch, een drankje op het terras, een leuk cadeautje of met de kinderen naar de speeltuin. Wat ga jij doen met je heitjes?

Lees meer
Elisabeth klust

Nu overal in Heerlen klussen en heitjes verdienen!

4 oktober 2021 - In de app van ’t Heerlens Heitje zijn vanaf maandag 4 oktober klussen verspreid over álle wijken in Heerlen te vinden. Iedereen die het leuk vindt om zijn of haar eigen buurt mooier te maken, kan nu meedoen. Met de digitale heitjes die daarmee verdiend worden, koopt men bijvoorbeeld een lunch, boek of spel bij de aangesloten lokale ondernemers. Elisabeth uit Meezenbroek doet geregeld een klusje en is enthousiast: “Ik ben trots op mijn wijk. Blij dat ik door mee te doen iets kan betekenen voor Heerlen.” De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

Lees meer
uitleg op ipad

Video: hoe werkt het Heitje voor ondernemers

28 juli 2021 - Bent u een ondernemer en wilt u graag meedoen? In deze video leggen we u stap voor stap uit hoe (gemakkelijk) het werkt.

Lees meer
Buurtbewoner verft wegmakeringen

't Heerlens Heitje breidt verder uit!

21 juni 2021 - Sinds 21 maart 2021 nemen bewoners uit Grasboek, Musschemig en Schandelen deel aan ’t Heerlens Heitje. Gewapend met een klusbox met daarin alle benodigde materialen namen ze samen zo’n 25 prullenbakken, bankjes en wegmarkeringen onder handen. Hiermee is zo’n € 1.000,- aan heitjes verdiend.

Lees meer
Meer nieuws

Bekijk meer nieuws over het Heerlens heitje.

De eerste gebruikers aan het woord..

Jan krijgt zijn klusbox aangeboden

Vroeger was het heel normaal!

7 mei 2021 - “Vroeger was het heel normaal om een steentje bij te dragen aan je buurt. Dat deed je gewoon, samen de handen uit de mouwen steken. Als we niks doen, gebeurt er ook niks,” aldus Jan, een van de eerste bewoners die een karweitje gaat doen.

Lees meer
buurtbewoner verft wegmarkeringen

Het voelt helemaal niet als werk!

5 april 2021 - Patrick uit GMS heeft de app van 't Heerlens Heitje gedownload en zijn eerste klusje geklaard. "Het voelt helemaal niet als werk."

Lees meer

Heerlen is de eerste Europese gemeente die een digitale munt gebruikt om de lokale economie te versterken en burgerparticipatie te vergroten. Vanuit andere gemeenten is er inmiddels ook al interesse getoond. Alle uitzoek- en regelwerk op juridisch en technisch gebied, maar ook met betrekking tot belastingen, is opgelost en geregeld. We zijn nu zover dat we in heel Heerlen karweitjes aanbieden. ‘t Heerlens Heitje is een initiatief van de gemeente Heerlen in samenwerking met Heerlen Mijn Stad, CoTown, Brightlands Smart Services Campus, buurtorganisatie GMS, CBS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

" Bedacht en ontwikkeld in Heerlen, klaar voor de rest van de wereld. Fantastisch dat er nu al belangstelling wordt getoond vanuit andere gemeenten, zelfs vanuit Europa. "

- Wethouder Charles Claessens -

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.