Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

't Heerlens Heitje

‘t Heerlens Heitje is de naam van het unieke Heerlens concept waarbij u wordt beloond voor het doen van klussen in uw buurt. U draagt bij aan een fijnere buurt en krijgt daarvoor Heerlense Heitjes die u kunt besteden bij Heerlense ondernemers. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

We starten op 20 maart 2021 eerst met een pilot in GMS en Heerlen-Centrum, waarvoor een kleine testgroep aan inwoners en ondernemers is uitgenodigd. We hopen dat we snel daarna in meer buurten aan de slag kunnen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief, zo blijft u op de hoogte over wanneer u in uw buurt aan de slag kunt. Woont u in GMS en wilt u graag deelnemen? Stuur dan een e-mail aan heitje@heerlen.nl. Ook voor andere vragen kunt u gebruikmaken van dit e-mailadres.

‘t Heerlens Heitje is een initiatief van de gemeente Heerlen in samenwerking met Heerlen Mijn Stad, CoTown, Brightlands Smart Services Campus, buurtorganisatie GMS, CBS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Het project 't Heerlens Heitje wordt financieel ondersteund door het fonds Urban Innovative Actions van de Europese Unie.

Hoe werkt 't Heerlens Heitje

Hoe werkt het voor inwoners?

Wilt u actief bijdragen aan uw wijk? In de app van ’t Heerlens Heitje worden alle klusjes verzameld en vindt u uitgebreide informatie. Hier checkt u welke klusjes gedaan kunnen worden.

Hoe werkt het voor ondernemers?

Heerlen gaat van start met een nieuw innovatief betaalmiddel. Inwoners voeren klussen uit in de buurt en worden hiervoor beloond in digitale Heerlense Heitjes.

Ontwikkeld in Heerlen!

Heerlen is de eerste Europese gemeente die een digitale munt gebruikt om de lokale economie te versterken en burgerparticipatie te vergroten. Vanuit andere gemeenten is er inmiddels ook al interesse getoond. Alle uitzoek- en regelwerk op juridisch en technisch gebied, maar ook met betrekking tot belastingen, is opgelost en geregeld. We zijn nu zover dat we kunnen experimenteren op kleine schaal. Hopelijk kunnen we ‘t Heerlens Heitje snel uitrollen over heel Heerlen.

" Het feit dat we de eerste zijn, betekent ook flink wat uitzoek- en regelwerk. Zoals een oplossing zoeken met de belastingdienst. Dat is gelukt! We starten nu in GMS en Heerlen-Centrum. "

- Wethouder Charles Claessens -

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.