Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

't Heerlens Heitje

‘t Heerlens Heitje is de naam van het unieke Heerlens concept waarbij u wordt beloond voor het doen van klussen in uw buurt. U draagt bij aan een fijnere buurt en krijgt daarvoor Heerlense Heitjes die u kunt besteden bij Heerlense ondernemers. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Een prettige woon- en leefomgeving, dat wil iedereen! Heerlenaren zijn trots op hun stad en dragen daarom graag hun steentje bij. Daarom heeft Heerlen een uniek concept bedacht: inwoners van 21 jaar en ouder kunnen Heitjes verdienen door karweitjes te doen. Deze zijn te besteden bij lokale ondernemers die deelnemen. Meedoen kan in drie eenvoudige stappen:

1. Download de app

Meedoen als ondernemer? Registreer u op het platform van het heitje.

Volg 't Heerlens Heitje op social media: 

                          

Het project 't Heerlens Heitje wordt financieel ondersteund door het fonds Urban Innovative Actions van de Europese Unie.

2. Doe een karweitje

Foto van het opknappen van een bankje.

30 Heitjes verdienen.

Foto van een meneer die een prullenbak opknapt.

15 Heitjes verdienen.

Foto van dame die een buurtkijk doet.

20 Heitjes verdienen.

Foto van jongeman die en paaltje aan het schilderen is.

17 Heitjes verdienen.

3. Verdiende Heitjes uitgeven

overzichtskaart os gebrook
Overzichtskaart Heerlens Heitje

U kunt al bij vele ondernemers in Heerlen betalen met Heitjes. In de kaart vindt u het overzicht met alle deelnemende ondernemers.

Meer informatie over 't Heerlens Heitje

foto gebruik app inwoners
Hoe werkt het voor inwoners?

Wilt u actief bijdragen aan uw wijk? In de app van ’t Heerlens Heitje worden alle karweitjes verzameld en vindt u uitgebreide informatie. Hier checkt u welke karweitjes gedaan kunnen worden.

foto uitleg ondernemers
Hoe werkt het voor ondernemers?

Heerlen gaat van start met een nieuw innovatief betaalmiddel. Inwoners voeren karweitjes uit in de buurt en worden hiervoor beloond in digitale Heerlense Heitjes.

Het laatste nieuws

app

Tijd voor een update

31 oktober 2023 - Vanavond, dinsdag 31 oktober, komt er een update en vinden er werkzaamheden plaats. De app zal daardoor tijdelijk niet beschikbaar zijn, naar verwachting tussen 20:00 en 22:00 uur. Wat gaat er veranderen

Lees meer
Deelnemer doet 400ste klus

Mijlpaal: 400ste klus van 't Heerlens Heitje gedaan!

27 maart 2023 - Bijna twee jaar geleden werden de eerste klussen in de app geplaatst. En inmiddels is de 400ste klus een feit!

Lees meer
Varkensruggen klus

Nieuw type klus op de app

17 februari 2023 - Veel varkensruggen in de gemeente Heerlen kunnen dringend een goede lik verf gebruiken. Help jij de buurt mooi en veilig te maken? De klus is beschikbaar in diverse wijken. Kijk op de app voor een klus bij jou in de buurt.

Lees meer
Voorblad magazine

Op naar 't volgende hoofdstuk!

15 december 2022 - De projectperiode zit er bijna op maar ’t Heerlens Heitje gaat in 2023 door! Een mooi moment om samen terug te blikken op de successen en geleerde lessen. En om samen te proosten op ’t volgende hoofdstuk. Dit alles deden we op 8 december tijdens de Open Dag op de Brightlands Smart Services Campus.

Lees meer
Meer nieuws

Bekijk meer nieuws over het Heerlens heitje.

De eerste gebruikers aan het woord..

Jan krijgt zijn klusbox aangeboden

Vroeger was het heel normaal!

7 mei 2021 - “Vroeger was het heel normaal om een steentje bij te dragen aan je buurt. Dat deed je gewoon, samen de handen uit de mouwen steken. Als we niks doen, gebeurt er ook niks,” aldus Jan, een van de eerste bewoners die een karweitje gaat doen.

Lees meer
buurtbewoner verft wegmarkeringen

Het voelt helemaal niet als werk!

5 april 2021 - Patrick uit GMS heeft de app van 't Heerlens Heitje gedownload en zijn eerste klusje geklaard. "Het voelt helemaal niet als werk."

Lees meer

Heerlen is de eerste Europese gemeente die een digitale munt gebruikt om de lokale economie te versterken en burgerparticipatie te vergroten. Vanuit andere gemeenten is er inmiddels ook al interesse getoond. Alle uitzoek- en regelwerk op juridisch en technisch gebied, maar ook met betrekking tot belastingen, is opgelost en geregeld. We zijn nu zover dat we in heel Heerlen karweitjes aanbieden. ‘t Heerlens Heitje is een initiatief van de gemeente Heerlen in samenwerking met Heerlen Mijn Stad, CoTown, Brightlands Smart Services Campus, buurtorganisatie GMS, CBS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Bent u van de pers?

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.