Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

't Heerlens Heitje

‘t Heerlens Heitje is de naam van het unieke Heerlens concept waarbij u wordt beloond voor het doen van klussen in uw buurt. U draagt bij aan een fijnere buurt en krijgt daarvoor Heerlense Heitjes die u kunt besteden bij Heerlense ondernemers. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

We zijn met een klein groepje buurtbewoners gestart met een pilot in GMS en Heerlen-Centrum. We hopen dat we snel daarna in meer buurten aan de slag kunnen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief, zo blijft u op de hoogte over wanneer u in uw buurt aan de slag kunt. Woont u in GMS en wilt u graag deelnemen? Stuur dan een e-mail aan heitje@heerlen.nl. Ook voor andere vragen kunt u gebruikmaken van dit e-mailadres.

‘t Heerlens Heitje is een initiatief van de gemeente Heerlen in samenwerking met Heerlen Mijn Stad, CoTown, Brightlands Smart Services Campus, buurtorganisatie GMS, CBS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Het project 't Heerlens Heitje wordt financieel ondersteund door het fonds Urban Innovative Actions van de Europese Unie.

Het laatste nieuws

Buurtbewoner knapt prullenbak op

Pilot 't Heerlens Heitje gestart

20 maart 2021 - Op zaterdag 20 maart is de pilot van ’t Heerlens Heitje gestart. Bewoners uit Grasboek, Musschemig en Schandelen staken als eerste de handen uit de mouwen: de eerste Limbrichter paaltjes en prullenbakken zijn opgeknapt en weer toonbaar. Met het doen van de klusjes verdienen de bewoners digitale munten, Heerlense Heitjes. “Hartstikke leuk om te doen,” reageert buurtbewoner Joek Kroes. “Ik zorg dat mijn eigen buurt er mooier uitziet en daarvoor kan ik bijvoorbeeld een boek, een spel of een lunch kopen. Waarom zou ik niet meedoen?”

Lees meer over Pilot 't Heerlens Heitje gestart
buurtbewoner verft wegmarkeringen

Woont u in GMS en wilt u meedoen aan de pilot?

20 maart 2021 - De pilot van 't Heerlens Heitje is gestart in de wijken Grasboek, Musschemig en Schandelen. De komende weken gaat een groep van zo'n 15 buurtbewoners aan de slag met het verven van bankjes en Limbrichterpaaltes, opknappen van prullenbakken en het aanbrengen van straatmarkeringen. Woont u in GMS en heeft u zin om mee te doen? Dat kan! Stuur een e-mail naar heitje@heerlen.nl, we nemen dan contact met u op!

Lees meer over Woont u in GMS en wilt u meedoen aan de pilot?

Hoe werkt 't Heerlens Heitje

Hoe werkt het voor inwoners?

Wilt u actief bijdragen aan uw wijk? In de app van ’t Heerlens Heitje worden alle klusjes verzameld en vindt u uitgebreide informatie. Hier checkt u welke klusjes gedaan kunnen worden.

Hoe werkt het voor ondernemers?

Heerlen gaat van start met een nieuw innovatief betaalmiddel. Inwoners voeren klussen uit in de buurt en worden hiervoor beloond in digitale Heerlense Heitjes.

Welke ondernemers doen er al mee?

Op dit moment doen de volgende ondernemers mee: Boekhandel van der Velden van Dam, Welpie Toys, Pat’s Tostibar, Jansen en Janssen Coffee & More en Stadswijnkelder Berns zijn de allereerste enthousiaste deelnemende ondernemers.

Ontwikkeld in Heerlen!

Heerlen is de eerste Europese gemeente die een digitale munt gebruikt om de lokale economie te versterken en burgerparticipatie te vergroten. Vanuit andere gemeenten is er inmiddels ook al interesse getoond. Alle uitzoek- en regelwerk op juridisch en technisch gebied, maar ook met betrekking tot belastingen, is opgelost en geregeld. We zijn nu zover dat we kunnen experimenteren op kleine schaal. Hopelijk kunnen we ‘t Heerlens Heitje snel uitrollen over heel Heerlen.

" Bedacht en ontwikkeld in Heerlen, klaar voor de rest van de wereld. Fantastisch dat er nu al belangstelling wordt getoond vanuit andere gemeenten, zelf vanuit Europa. "

- Wethouder Charles Claessens -

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.