Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Hoe werkt het voor inwoners?

Wilt u actief bijdragen aan uw wijk? In de app van ’t Heerlens Heitje worden alle karweitjes verzameld en vindt u uitgebreide informatie. Hier checkt u welke karweitjes gedaan kunnen worden.

Kies een karweitje uit die u aanspreekt. De materialen die u nodig heeft, krijgt u van de gemeente. Het leukste is dat, wanneer u een klus heeft afgerond, u een beloning krijgt in de vorm van digitale munten: Heitjes. De door u verdiende Heitjes worden opgeslagen in uw app.

Met de Heitjes kunt u vervolgens betalen bij de aangesloten ondernemers. Shoppen en betalen dus vanuit de app met uw digitale munten. Het bedrag wordt omgezet en afgeschreven in uw digitale portemonnee in de app. Handig, snel en veilig.

Bekijk de video:

Doe mee!

Iedereen uit Heerlen van 21 jaar en ouder kan nu meedoen en de vernieuwde app downloaden in de App Store of Google Play. Meer informatie en de voorwaarden vindt u hieronder.

Veelgestelde vragen

Kan iedereen een account aanmaken?

Je kunt gratis een account aanmaken als je 21 jaar of ouder bent en bent ingeschreven als inwoner van de gemeente Heerlen.

Hoeveel is een heitje waard?

Eén heitje staat gelijk aan één euro.

Ik heb een karweitje geclaimd, en nu?

Nadat je een karweitje hebt geclaimd wordt deze aan jou toegewezen en krijg je ruim de tijd om deze uit te voeren. Heb je een buurtkijk geclaimd? Dan ontvang je van ons de materialen. Ga je een bankje verven, prullenbak opknappen of poetsklus doen? In de handleiding staat waar je jouw klusbox kunt afhalen. Er zijn vier afhaalpunten:

  • Buurtcentrum De Koffiepot, op Kasteel Hoensbroeklaan 190, is geopend op maandag t/m donderdag van 08:30 tot 17:00 uur. Op vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur.
  • Buurtcentrum ‘t Heitje, op Anjelierstraat 48a, is geopend op maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur. 
  • Buurtcentrum The Break, op Schandelermolenweg 24, is geopend op maandag t/m donderdag van 08:30 tot 17:00 uur. Op vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur.
  • Buurtcentrum The Flash, op Vullingsweg 167, is helaas geen uitgiftepunt meer voor klusboxen. Wij zoeken momenteel naar een vervangende locatie.

Wanneer ontvang ik mijn heitjes?

Na het uitvoeren van je klus lever je de spullen weer in en controleert de gemeente de uitvoering. Hierna gaan ze over tot het uitbetalen van je heitjes. Wanneer dit is gebeurd ontvang je hier een notificatie van in de app en per e-mail.

Hoe maak ik kans op een Heitje powerbank?

Op onze klusboxen vind je een sticker. Deel jouw klusselfie of een foto van je karweitje met #heerlensheitje op social media en je maakt automatisch kans op een Heitje powerbank. Met een volle batterij kun jij altijd bij je app om heitjes te verdienen én uit te geven.

Tot wanneer zijn mijn heitjes geldig?

Heitjes kunnen worden ingeleverd tot en met 31-12-2023. Deze datum wordt mogelijk hierna verlengd. Voorlopig is dit de vastgestelde datum i.v.m. de looptijd van het project.

Hoeveel heitjes kan ik verdienen?

Per 21 juni 2021 vallen de verdiende heitjes onder de vrijwilligersvergoeding. De totale onbelaste vrijwilligersvergoeding in 2022 is € 1.800,- per jaar. Jaarlijks mag je maximaal € 1.500,- aan heitjes verdienen, om zo ook ruimte te laten voor ander vrijwilligerswerk. De vrijwilligersvergoeding is voor iedereen gelijk.

Mag ik heitjes verdienen als ik een bijstandsuitkering krijg?

Er is voor ’t Heerlens Heitje een uitzondering gemaakt, mensen die in Heerlen een bijstandsuitkering krijgen mogen meedoen met het heitje zonder dat dit gevolgen heeft voor hun bijstandsuitkering.

De verdiende heitjes hebben geen invloed op jouw bijstandsuitkering. Bespreek je deelname aan ‘t Heerlens Heitje met jouw inkomensconsulent van de gemeente Heerlen, deze kan je helpen met het opgeven van deze inkomsten waar nodig. Ook bij twijfel, bel je inkomensconsulent of neem contact op via 045-5603900 of 045-5604900.

Mag ik heitjes verdienen als ik een WW-uitkering krijg?

De vergoeding van ’t Heerlens heitje valt onder de vrijwilligersvergoeding. Indien je de maximale vrijwilligersvergoeding van € 1.800,- per jaar niet overschrijdt zal dit geen gevolgen hebben voor je WW-uitkering. Wel dien je ten alle tijden toestemming te vragen bij het UWV voordat je start.

Hoe doe je dit? Download het toestemmingsformulier. De gegevens van ’t Heerlens Heitje zijn al ingevuld. Vul dit formulier aan met jouw gegevens en stuur deze naar heitje@heerlen.nl. Vervolgens ontvang je het getekende formulier van ons retour en dit stuur je naar het UWV ter beoordeling.

Mag ik heitjes verdienen als ik een Ziektewet-, WIA-, WAO- of Wajong-uitkering heb?

In dit geval dien je ook rekening te houden met de maximale vrijwilligersvergoeding van € 1.800,- per jaar welke hierboven is omschreven. Je hoeft geen toestemming te vragen bij het UWV maar je dient je vrijwilligerswerk wel kenbaar te maken. Je kunt dit doorgeven via deze UWV pagina. Wil jouw consulent meer weten over ’t Heerlens Heitje? Met deze infographic zien ze in één oogopslag het wat, waarom & hoe van dit project.

Waar kan ik betalen met mijn heitjes?

Heitjes kunnen uitsluitend worden besteed bij aangesloten Heerlense ondernemers. Bekijk het overzicht van deelnemende ondernemers.

Waarom moet ik een pincode instellen?

Binnen je account heb je toegang tot jouw eigen digitale portemonnee. De digitale portemonnee wordt gebruikt om verdiende heitjes te ontvangen en uit te geven bij de aangesloten ondernemers. Omdat het om betalingen gaat, is deze digitale portemonnee extra beveiligd met een persoonlijke gebruikerscode en 4-cijferige pincode.

Wat gebeurt er als ik mijn pincode niet meer weet?

Jouw persoonlijke gebruikerscode en pin veranderen nooit en worden in verband met jouw veiligheid niet opgeslagen op onze servers. Bij verlies van je persoonlijke gebruikerscode en/of pincode gaan je digitale munten definitief verloren. Zorg er daarom voor dat je deze gegevens op een veilige plaats bewaart. Ben je toch je code kwijt? Wij kunnen enkel een nieuwe digitale portemonnee voor je aanmaken. Neem hiervoor contact op met heitje@heerlen.nl.


Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar heitje@heerlen.nl. Wij helpen je graag!

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.