Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Plannen voor herinrichting wegen en groen

Vervanging van riolering, betere afwatering, mooiere straten en groen, aanleggen wandelpaden, aanpakken knelpunten, enzovoorts. Allemaal redenen om een straat of gebied aan te pakken. Deze plannen delen we graag met u.

Een greep uit de plannen op dit moment vindt u in onderstaand nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

 • Plannen aanpak Kievitstraat e.o.

  13 december 2022 - In 2022 start de aanleg van de Parkstadroute. Dit is een (boven)regionale fietsverbinding door en rondom Heerlen. De Kievitstraat wordt hierin meegenomen als parkstraat. Uw straat wordt hiervoor opgeknapt.

  Lees meer

 • Rondje Groeves

  5 december 2022 - De gemeente wil samen met IBA Parkstad een nieuwe recreatieve fietsroute aanleggen die zicht biedt op ons bijzonder zilverzandgebied. Een gebied dat nu voor fietsers niet toegankelijk is, terwijl het zo mooi is en zo’n rijke historie laat zien. De route verbindt de zilverzandgroeve Vrieheide van Beaujean/Quaedvlieg en de groeve van Sibelco. U komt langs de entree van de Brunssummerheide met het informatiepunt. En de route kruist op twee punten de (boven)regionale fietsverbinding Leisure Lane. Op die manier kunt u ook gemakkelijk weer andere mooie fietsroutes bereiken. De planning is dat het werk in het 1e half jaar van 2022 start.

  Lees meer

 • Omgeving Kindcentrum Passart

  14 oktober 2022 - Begin 2021 heeft Bureau Verbeek samen met Doenja Urlings een ontwerp gepresenteerd voor het Kindcentrum en de omgeving. De school en het schoolterrein zijn gereed. Dit ontwerp gaat over het opnieuw inrichten van de straten rondom het Kindcentrum. De afdeling Stadsingenieurs heeft gekeken naar de afwatering, verharding, verkeer, groen, verlichting en de kosten. Daarna hebben we enkele kleine aanpassingen in het ontwerp gemaakt.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.