Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Plannen voor herinrichting wegen en groen

Vervanging van riolering, betere afwatering, mooiere straten en groen, aanleggen wandelpaden, aanpakken knelpunten, enzovoorts. Allemaal redenen om een straat of gebied aan te pakken. Deze plannen delen we graag met u.

Een greep uit de plannen op dit moment vindt u in onderstaand nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

 • Verkeersplan rondom Kindcentrum Bekkerveld

  15 april 2022 - Sinds 2019 overleggen gemeente en buurt over een verkeersplan voor Bekkerveld. Doel is het aanpassen van de verkeerssituatie aan de nieuwe verkeersbewegingen door de komst van het Kindcentrum. Uit onvrede over het proces rond de gesprekken is halverwege 2020 een nieuwe start gemaakt. Met een nieuwe werkgroep met afgevaardigden uit de buurt en duidelijke afspraken over het proces. De gesprekken met de werkgroep en adviezen van verkeersdeskundigen hebben geleid tot het concept verkeersplan.

  Lees meer

 • Rondje Groeves

  13 april 2022 - De gemeente wil samen met IBA Parkstad een nieuwe recreatieve fietsroute aanleggen die zicht biedt op ons bijzonder zilverzandgebied. Een gebied dat nu voor fietsers niet toegankelijk is, terwijl het zo mooi is en zo’n rijke historie laat zien. De route verbindt de zilverzandgroeve Vrieheide van Beaujean/Quadvlieg en de groeve van Sibelco. U komt langs de entree van de Brunssummerheide met het informatiepunt. En de route kruist op twee punten de (boven)regionale fietsverbinding Leisure Lane. Op die manier kunt u ook gemakkelijk weer andere mooie fietsroutes bereiken. De planning is dat het werk in het 1e half jaar van 2022 start.

  Lees meer

 • Werken Oud Rennemig

  7 april 2022 - In de wijk Oud Rennemig wordt het riool aangepast en wordt de verharding vernieuwd. Het gaat hierbij om de Westerstraat, Schroetenstraat, Beekstraat, Middenstraat, Eerste Oosterstraat, Tweede Oosterstraat en de Ing. Van den Elzenstraat. De voetpaden tussen deze straten en de verbindingsweg tussen de Middenstraat en Tweede Oosterstraat worden ook aangepakt.

  Lees meer

 • Plannen aanpak Kievitstraat e.o.

  19 oktober 2021 - In 2022 start de aanleg van de Leisure Lane. Dit is een (boven)regionale fietsverbinding door en rondom Heerlen. De Kievitstraat wordt hierin meegenomen als parkstraat. Uw straat wordt hiervoor opgeknapt.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.