Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Huisnummering

Adressen neemt het gegevenshuis op in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. U kunt huisnummers niet zomaar gebruiken of wijzigen. Wilt u een nieuw pand bouwen of een pand opsplitsen? U heeft een omgevingsvergunning nodig. 

Deze kunt u via het omgevingsloket aanvragen. Kijk voor meer informatie bij Omgevingsvergunning aanvragen en als u uw aanvraag eerst wilt laten toetsen of de gemeente aan uw plan wilt meewerken is het mogelijk hier een vooroverleg voor aan te vragen.

Huizen en bedrijfspanden krijgen een adres met huisnummer van de gemeente. Vaak krijgen stand- en ligplaatsen ook een adres. Alle adressen zijn opgenomen in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen.

De gemeente kan niet zomaar huisnummers gebruiken of wijzigen. Als uw huisnummer niet klopt, kunt u dit melden bij de gemeente.

Wilt u een nieuw pand bouwen of een pand opsplitsen? Dan heeft u daar een omgevingsvergunning voor nodig.

De gemeente Heerlen heeft de uitvoering van de BAG uitbesteed aan de afdeling BAG/GEO van het gegevenshuis in Landgraaf.

De voorwaarden om een wijziging van een adres of huisnummer in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen aan te vragen zijn:

  • De gemeente heeft een bouwvergunning (omgevingsvergunning) verleend.
  • De gemeente heeft vastgesteld dat er een vergissing is gemaakt.

Het toekennen van een huisnummer is gratis.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.