Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Jules Koch

Projectleider: “Heerlen is een hele interessante stad, er gebeurt van alles er is een grote dynamiek. Het is een wat rauwere stad en dat past goed bij mij.”

Loopbaan

"In 2006 startte ik bij de gemeente Heerlen bij de sociale dienst. Tot 2011, toen wilde ik iets anders. Ik heb toen een loopbaantraject gevolgd. Hier kreeg ik de ruimte om te ontdekken welk werk echt bij mij past. Er kwam een tijdelijke plek vrij op de afdeling juridische zaken, die kans pakte ik met twee handen aan. Hoewel ik geen meester in de rechten was, kreeg ik toch de kans om me hier te ontwikkelen. Daarna heb ik meegedaan aan het tweejarig traineeprogramma van RichtingZuid. Daar kwam ik, mede door mijn deelname aan het projectteam van Serious Request, tot de conclusie dat ik in de wieg ben gelegd voor projectmanagement. Een supermatch waarna ik bij het team projecten bleef als projectsecretaris en doorgroeide naar projectleider. Op dit moment ben ik met name te vinden bij het Projectbureau Maankwartier.

Ik heb zo’n ODC-meting gedaan. Dat is een meting waaruit blijkt wat jouw drijfveren zijn. Dus waar jij energie van krijgt en waar je goed in bent. Daaruit bleek al dat het projectleiderschap diep in mij geworteld zit. Mijn werk voelt echt als mijn uitlaatklep! Op dit moment werk ik naast het project Maankwartier als projectleider aan drie andere projecten. Een medisch centrum, een appartementencomplex en een nieuwe inpandige fietsenstalling in het stationsgebied. In ’dit soort projecten komen allerlei gebieden bij elkaar: planologie, openbare ruimte, infrastructuur en natuurlijk het bouwen zelf."

Ik bouw aan Heerlen door…

Ik ben op het moment bezig met fysieke projecten. Op die manier bouw ik letterlijk aan de stad. Je maakt iets waar de stad behoefte aan heeft. Het is mooi om daar aan mee te werken.

Werken voor de gemeente Heerlen

Op de eerste plaats is Heerlen een hele interessante stad, er gebeurt van alles er is een grote dynamiek. Het is een wat rauwere stad en dat past goed bij mij. Ik vind het ook belangrijk dat de organisatiecultuur bij me past en bij de gemeente Heerlen is dat zeker het geval. Het nieuwe stadskantoor  wordt een fijne werkomgeving, het flexibel werken is zeer goed geregeld, je krijgt voldoende kansen om jezelf te ontplooien en jouw eigen loopbaan te creëren. Het komt echter niet vanzelf. Maar als je zelf graag wilt en je laat zien wat je waard bent, dan zijn er altijd voldoende mogelijkheden.

Foto medewerker Jules Koch gemaakt door Marco Linssen

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.