Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Plannen aanpak Kievitstraat

In 2022 start de aanleg van de Leisure Lane. Dit is een (boven)regionale fietsverbinding door en rondom Heerlen. De Kievitstraat wordt hierin meegenomen als parkstraat. Uw straat wordt hiervoor opgeknapt.

22 april 2021

Binnenkort knappen wij de Kievitstraat op als onderdeel van de Leisure Lane. We gaan nu aan de slag met het maken van het ontwerp. Het landmeetkundig bureau heeft de straat ingemeten. En afgelopen week heeft Geonius monsters genomen van de asfalt en de ondergrond. Er is nu een eerste concept, dat ik graag aan u wil voorleggen.

We horen graag uw mening over het eerste concept!

Helaas kunnen we nog niet persoonlijk in gesprek gaan om tot het beste ontwerp te komen. Vandaar dat u hier het eerste concept (download pdf) kunt downloaden. U kunt uw mening via mail delen of telefonisch toelichting vragen: projectleider Joep van Wijk, tel. 045-5604132 of e-mail: j.van.wijk@heerlen.nl.

Het plan: Kievitstraat wordt parkstraat

In 2022 start de aanleg van een zogenaamde Leisure Lane. Dit is een (boven)regionale fietsverbinding door en rondom Heerlen. De Kievitstraat wordt hierin meegenomen als parkstraat. Dat is een straat waar de auto te gast is. Dat wordt al een hele aanpassing. Daarnaast heeft de gemeente vernomen dat bewoners last hebben van scheef liggende stoeptegels, hard rijdende brommers en half-op-de-stoep geparkeerde auto’s. En dat bij regenbuien de straat soms blank staat. Daarom gaan we aanvullend ook de trottoirs en de bomen naast de rijweg aanpakken. Het is voorlopig nog onduidelijk of de Kievitstraat in 2021 of 2022 op de planning komt te staan. Maar we willen graag nu al samen met u en alle bewoners aan de slag en samen het ontwerp van de straat bepalen. Om een parkstraat te worden, is het de bedoeling dat de Kievitstraat zo min mogelijk parkeerplaatsen en zo veel mogelijk groen met een speciale uitstraling krijgt.

Planning

Tot eind mei gebruiken we om samen te bepalen wat het beste ontwerp is. Vervolgens werken we met een ingenieursbureau het beste ontwerp uit en bekijken we of dat financieel haalbaar is. Daarnaast kijken we of het werk nu al uitgevoerd kan worden of dat dit binnen de planning van het project van de Leisure Lane valt.

Datum nieuwsbericht

21 april 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.