Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Openbare elektrische laadpalen in Heerlen

Door de groei in elektrisch vervoer zijn de komende jaren veel nieuwe laadpalen nodig in Heerlen. Deze nieuwe laadpalen komen grotendeels bij mensen thuis op de oprit of bij bedrijven op de parkeerplaats. Op plekken waar dit niet kan, zijn laadpalen in de openbare ruimte nodig, die voor iedereen toegankelijk zijn. Samen met jullie hebben we gekeken naar nieuwe locaties in Heerlen. We willen jullie daarom ook bedanken voor jullie reacties op de voorlopige plankaart. Maar hoe gaat het nu verder?

Schoon, slim en duurzaam

We vinden het gebruik van schoon, slim en duurzaam vervoer belangrijk. Dat zorgt immers voor een betere en duurzamere leefomgeving. Op basis van gegevens van laadpaalleverancier Vattenfall hebben we een voorstel gedaan voor nieuwe locaties voor elektrische laadpalen in Heerlen. Op dit voorstel hebben jullie in januari en begin februari kunnen reageren middels onze interactieve kaart. Deze reacties hebben we verwerkt tot een definitieve kaart

Definitieve plankaart

Op basis van jullie reacties op het participatietraject hebben we een definitieve kaart opgesteld met alle locaties voor de eerste fase nieuwe laadpalen in Heerlen. Deze locaties worden geplaatst in de komende twee jaar. Daarnaast dienen de reacties door u gegeven ook als input voor fase 2.

Ben je het niet eens met een locatie?

We hebben tijdens het beoordelen van de reacties geprobeerd aan ieders verwachtingen te voldoen. Dat is niet altijd gelukt, aangezien er meerdere belangen zijn. Ben je het niet eens met de locatie van een laadpaal? Dan kun je bezwaar aantekenen op het officiële verkeersbesluit dat later volgt. Komen er geen bezwaren binnen? Dan stellen we deze locaties vast en worden deze publieke laadpalen geplaatst in de komende twee jaar.

foto mural

Laadpalen aanvragen 

Het kan zijn dat na het participatietraject nog geen laadpaal in uw buurt wordt gerealiseerd. Heeft u wel behoefte aan een laadpaal bij u in de buurt? Dan kunt u een openbaar oplaadpunt voor uw elektrische auto aanvragen. Dit kunt u bij Vattenfall regelen. Vattenfall overlegt met de gemeente waar zij de laadpaal plaatst.


Veelgestelde vragen

vraagteken
Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen rondom de plaatsing van elektrische laadpalen in gemeente Heerlen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.