Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Heerlen maakt elektrisch rijden mogelijk

Er komen steeds meer elektrische auto’s. In 2030 verwachten we in Heerlen ruim 26 duizend elektrische personenauto’s. Die moeten opgeladen kunnen worden. Bij voorkeur op de eigen oprit of bij bedrijven. En als dat niet kan bij een laadpaal in de openbare ruimte. Die kan iedereen gebruiken. Daar zijn er dan ruim 900 van nodig. We zoeken nu al naar zoveel mogelijk locaties.

Stapsgewijs

Gemeente Heerlen vindt het gebruik van schoon, slim en duurzaam vervoer belangrijk. We willen zorgen voor genoeg laadpalen. Daarom hebben we een overeenkomst gesloten met Vattenfall. Bewoners die elektrisch (willen gaan) rijden en geen oprit hebben of een laadpaal in de buurt, kunnen nu via de gemeente of bij Vattenfall een laadpaal aanvragen.

Daarnaast gaan we stapsgewijs openbare laadpalen zetten op plaatsen waar de behoefte het grootst is. Als er meer elektrische auto’s komen of worden verwacht in een wijk, zoeken we samen met de inwoners naar de beste plekken. Zo zorgen we voor voldoende laadpalen in een goede balans tussen het aantal elektrische auto’s en het aantal laadpunten.

Nieuwe laadplekken

In 2020 hebben we samen met bewoners 19 openbare locaties gekozen. Dit jaar hebben we nog eens 68 locaties voorgesteld. Dit lijkt misschien veel, maar deze hoeveelheid is nodig om de snelle opmars van de elektrische auto bij te benen. Inwoners hebben tot 17 april 2022 in een kaart aangegeven wat ze van de gekozen locaties vinden. Immers, u kent uw straat en buurt het beste. Bedankt voor alle reacties! Er volgt zo snel mogelijk een update.

foto mural

Blijf op de hoogte!  

Altijd weten wat er speelt in uw buurt? Abonneer u op de bekendmakingen.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.