Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

13 Koninklijke Onderscheidingen tijdens Lintjesregen 2023

Vandaag, dinsdag 26 april, heeft de jaarlijkse Lintjesregen in de gemeente Heerlen plaatsgevonden. In totaal hebben 13 Heerlenaren een Koninklijke Onderscheiding van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander gekregen. Hiervan zijn er 4 tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd. En 9 tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Waaronder ook Marco Peters, dit jaar de jongste decorandi in Nederland, met zijn 32-jarige leeftijd.

Bijzonder bezoek

Burgemeester Roel Wever was vanochtend in alle vroegte op pad om 13 Heerlenaren te verrassen met een uitnodiging. Zij werden thuis, bij de scouting en zelfs bij de bakker opgezocht. En dat bezoek ging niet onopgemerkt. De burgemeester arriveerde in stijl, namelijk in een bijzondere Rolls-Royce uit 1958.

Receptie

Volgens traditie werden de nieuw-gedecoreerden uitgenodigd voor een receptie in de middag. Zij werden ontvangen in het Parkstad Limburg Theater om 13:30 uur. In het bijzijn van het college, het Oranje Comité, het kindercollege en oud-gedecoreerden werden ze hier persoonlijk toegesproken. Tot slot werd het glas geheven op de nieuw-gedecoreerden en op Koning Willem-Alexander.

Burgemeester Roel Wever: 'Ik heb enorm uitgekeken naar de jaarlijkse Lintjesregen. Naar de spontane reacties van de mensen wanneer we ze verrassen in de ochtend. Maar ook naar de mooie verhalen en ontroerende momenten tijdens de uitreiking ‘s middags. Deze Heerlenaren, die zich zo inspannen voor hun medemensen en onze mooie stad, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.'

Decorandi 2023 

Bekijk de lijst van de Heerlenaren die dit jaar een lintje in ontvangst hebben mogen nemen: Decorandi 2023.

Datum nieuwsbericht

26 april 2023

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.