Maatregelen in centrum voor veilig winkelen en veilig genieten

29 mei 2020 Vanaf 1 juni worden de regels verder versoepeld. We kunnen dan weer meer genieten in onze stad. Maar dat moet wel veilig blijven. Door de 1,5 meter afstand te houden en door elkaar de ruimte te geven. Tot nu toe gaat dat goed. De meeste mensen houden goed rekening met elkaar. En ondernemers nemen de goede maatregelen. Compliment. Toch zijn er extra maatregelen nodig om te zorgen dat u - ook als het drukker wordt - afstand kunt houden.

Rechts houden

Afstand houden in drukke winkelstraten gaat beter als je allemaal dezelfde kant op loopt. Daarom is het advies om zoveel mogelijk rechts te houden.

Eén richting

Op de Promenade zijn de loopstroken te smal voor tweerichtingsverkeer. Dat geldt zeker op marktdagen. Daarom maken we daar eenrichting looproutes. De looprichting wordt op de grond aangegeven.

Geen fietsen

Als bezoekers moeten uitwijken voor obstakels komt de 1,5 meter snel in gedrang. Daarom is het verzoek om fietsen alleen in de stalling of rekken te plaatsen. De fietsenstalling is vanaf 1 juni weer geopend.

Ook fietsen in winkelstraten in coronatijd is geen goed idee. We vragen u af te stappen en te lopen.

Dat geldt ook voor het Pancratiusplein en omgeving. Hier worden op het plein terrassen ingericht, waardoor er meer voetgangers de oversteek naar de terrassen zullen maken. Ook hier dus alstublieft afstappen en lopen.

Wachtrijen

Om het voor veilig winkelen mogelijk te maken hebben ook de ondernemers maatregelen genomen in en voor hun winkels. Zo is er ruimte voor wachtrijen aangegeven. En wordt geadviseerd contactloos te betalen, 4 treden ruimte te laten op roltrappen en met niet meer dan 2 personen in de lift te gaan.

Vermijd drukte

Ondanks al deze maatregelen blijft het advies:

  • Kom niet als je ziek bent
  • Vermijd drukte. Kom op daluren

Samen houden we het veilig

Met deze maatregelen én uw medewerking kunnen we ervoor zorgen dat het veilig is en blijft. En dat we kunnen genieten. #Alleensamen krijgen we corona onder controle

Corona update