Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

MantelzorgcomplimentPLUS2020

Heerlen spreekt haar waardering uit voor de vele mantelzorgers die dag in, dag uit zorgen voor hun naaste. Bent u zorgvrager (hulpbehoevend) en wilt u uw mantelzorger(s) bedanken voor de geboden zorg? Dan kunt u voor het MantelzorgcomplimentPLUS 2020 in aanmerking komen. Dit kan nog tot 1 maart 2021.

Het MantelzorgcomplimentPLUS is een eenmalig geldbedrag van € 200,- PLUS praktische ondersteuning voor de mantelzorger. Het aanvraagformulier is via internet te downloaden. Per adres verstrekken we één MantelzorgcomplimentPLUS.
U bent mantelzorger als u vaak en langdurig voor een zorgvrager uit uw omgeving zorgt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de zorg voor een chronisch zieke partner of een gehandicapt kind. Als mantelzorger bent u altijd bezig met het zorgen voor een ander, maar wie zorgt er voor u? Als u advies of ondersteuning nodig heeft kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg Parkstad. Baanbrekend Werk kan voor u de praktische ondersteuning verzorgen. De mantelzorger kan kiezen waar hij/zij hulp bij nodig heeft, zoals boodschappen halen, een klusje in en om het huis of begeleiding naar het ziekenhuis.

De voorwaarden zijn: 

  • De zorgvrager (de hulpbehoevende) heeft in 2020 meer dan 8 uur per week, over een periode van minimaal 3 maanden zorg ontvangen van één of meerdere mantelzorgers;
  • De zorgvrager (de hulpbehoevende) woonde gedurende deze periode in Heerlen;
  • U kunt per adres van de zorgvrager maximaal 1 aanvraag per jaar voor het MantelzorgcomplimentPLUS aanvragen.
  • De zorgvrager en/of zijn wettelijke vertegenwoordiger dient de aanvraag voor het MantelzorgcomplimentPLUS in. Deze persoon ontvangt het eenmalige geldbedrag en alle informatie over de praktische ondersteuning van Baanbrekend Werk;
  • Vul het aanvraagformulier in en onderteken dit. De zorgvrager en mantelzorger moeten beide ondertekenen;
  • Voeg een kopie van de identiteitsbewijzen van de zorgvrager en mantelzorger toe;
  • Voeg een kopie van het bankafschrift van de zorgvrager toe waarop de naam van de rekeninghouder en het IBAN rekeningnummer duidelijk leesbaar zijn. Alle financiële informatie mag afgedekt/doorgestreept worden. U mag ook een kopie van de bankpas meesturen als het duidelijk leesbaar is.

Na het indienen van het aanvraagformulier krijgt de zorgvrager een brief van gemeente Heerlen waarin staat vermeld of het MantelzorgcomplimentPLUS is toegekend. Bij deze brief zit een folder met alle informatie over de praktische ondersteuning van Baanbrekend Werk en hoe de mantelzorger hier gebruik van kan maken.

De gemeente neemt na het indienen van uw aanvraag binnen 8 weken een besluit. U kunt de aanvraag indienen tot 1 maart van het volgende jaar. 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.