Ben jij een professional op het gebied van evenementen én vergunningverlening? Ben je een kei in de combinatie van mogelijk maken en toepassen van juridische wetgeving? Schakel je gemakkelijk op verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie? Ben je communicatief en organisatorisch sterk? Hou je van afwisseling en van flink aanpakken in het evenementenseizoen? Wil je een bijdrage leveren aan Heerlen als bruisende evenementenstad? Dan is de functie van medewerker evenementenvergunningen vast iets voor jou! Reageer voor 14 juni 2024.

Wie ben jij?

  • Je hebt een MBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt bij voorkeur enige ervaring als vergunningverlener evenementen;
  • Je hebt kennis van Algemene wet bestuursrecht en de landelijke Handreiking Evenementenveiligheid 2018;
  • Je bent stressbestendig en je werkt graag samen;
  • Je bent flexibel en begrijpt dat je in een dynamische omgeving werkt. 

Wat ga je doen?

Je behandelt aanvragen en verzoeken voor evenementenvergunningen van hoofdzakelijk A- en B-evenementen. Voor alle evenementen hou je de evenementenkalender bij en stel je besluiten op voor het aanstellen van verkeersregelaars. Je werkt samen met de adviseurs uit lokale en regionale netwerken en onderhoudt contacten met onder andere politie, brandweer enzovoort. 

Voor evenementenorganisatoren ben jij het aanspreekpunt van de gemeente Heerlen. Je zorgt voor de organisatie en uitvoering van de facilitering van evenementen (onder andere parkeer- en verkeersvoorzieningen, verkeersplan en middelen voor evenementen en reiniging). Je bent alert op uitvoeringsproblemen bij evenementen en treft vooraf passende maatregelen. Na afloop van een evenement verzorg je de evaluatie.

Je werkzaamheden zijn afwisselend en ook je werkdagen zijn tijdens het evenementenseizoen niet altijd de standaardwerkdagen van maandag tot en met vrijdag. Je werkt dan ook incidenteel op zaterdag of zondag. Samen met je collega medewerker evenementenvergunningen draai je afwisselend bereikbaarheidsdienst in het weekend. Je kent de omgeving waar een evenement plaatsvindt en hebt oog voor de verschillende belangen.

Jouw team

Team Vergunningen is verantwoordelijk voor het casemanagement van initiatieven en vergunningsaanvragen/meldingen op het gebied van milieu, bouw, horeca, evenementen, parkeren, markten en standplaatsen. Verdere verantwoordelijkheden zijn de administratie van de grafrechten en de organisatie van de markten en kermissen.

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug? 

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante, structurele functie van 0,8 – 1,0 fte. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn. 

De functie is ingeschaald in de HR21 normfunctie medewerker beleidsuitvoering III in schaal 8 met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.014 en maximaal € 4.244 (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Je werkt in het weekend en de bereikbaarheidsdienst wordt vergoed volgens de hiervoor geldende regelingen. Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op. 

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt ( Vitknip ) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van morgen? 

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. mevrouw Mathissen-Wetzelaer (Manager team Vergunningen) onder vermelding van vacaturenummer 24066 naar e-mail: secretariaatstad@heerlen.nl. Je kunt solliciteren tot en met 13 juni 2024. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij medewerker evenementen vergunningen Lisa Collura (telefoon 045-5604838 of via e-mail: l.collura@heerlen.nl) en/of Anjo Mathissen-Wetzelaer, Manager team Vergunningen (telefoon 045-5604144 of via e-mail: a.wetzelaer@heerlen.nl). 

Voor vragen over de procedure of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Robin Veenstra, Adviseur P&O (telefoon 045-5604728 of via e-mail: r.veenstra@heerlen.nl).

Voor deze functie wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Een assessment en een gesprek met je toekomstige collega’s is onderdeel van de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.