Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Méér gratis ‘duurzame’ adviesgesprekken beschikbaar in Parkstad

Voor woningeigenaren in Heerlen zijn er nog meer gratis duurzame adviesgesprekken door de Woonwijzerwinkel beschikbaar gesteld. Gemeente Heerlen is een van de partners van deze non-profit organisatie voor de verduurzaming van uw woning. Tijdens het adviesgesprek (t.w.v. 69 euro) krijgt u als woningeigenaar onafhankelijk advies over het verduurzamen van je woning van een bouwkundig adviseur.

Verwarmingskosten goed voor 50 procent van de energierekening

De meeste winst valt te behalen op de verwarmingskosten, die goed zijn voor de helft van uw energierekening. Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om energie te besparen, is uw woning beter isoleren. Wist u dat 3 van de 4 woningen in Nederland niet goed zijn geïsoleerd? Veel huizen hebben weliswaar dakisolatie en dubbel glas, maar er valt nog veel winst te behalen met het isoleren van de buitenmuren en vloer.

Hybride warmtepomp en zonneboiler

Pas als uw huis goed is geïsoleerd, kunt u gaan kijken naar overige maatregelen om te besparen op de verwarmingskosten. Bijvoorbeeld door uw hr-ketel te vervangen door een warmtepomp. Maar er is ook nog een tussenstap: de hybride warmtepomp, die samen met de cv-ketel werkt. De warmtepomp neemt een deel van de verwarming voor zijn rekening en de cv-ketel springt bij op koude dagen.

Daarnaast is er nog de keuze voor een zonneboiler. In de zomer voorziet een zonneboiler in bijna al het warm water en in de winter zorgt de cv-ketel of (hybride) warmtepomp daarvoor.

Zonnepanelen

Op steeds meer daken liggen ze: zonnepanelen. Hiermee kan er eigen (duurzame) stroom worden opgewekt. Al meer dan een miljoen huizen in Nederland hebben zonnepanelen op het dak. Soms wordt er zelfs meer energie opgewekt dan men verbruikt.

Apparaten en verlichting

Apparaten en lampen in huis zijn goed voor bijna 40 procent van de energierekening en zijn dus zeker iets wat de aandacht verdiend. Oude apparaten kosten veel meer energie dan u denkt. Nieuwe modellen zijn meer dan 65% zuiniger. Hetzelfde geldt voor het soort lampen in uw huis. Bijvoorbeeld ledlampen zijn bijna 90% zuiniger.

Vraag je gratis adviesgesprek aan

Tijdens het adviesgesprek laat de adviseur u alle maatregelen zien die in uw woning mogelijk zijn. Natuurlijk hoeft u niet alle maatregelen te treffen. De adviseur vertelt u graag waar voor u de meeste winst, comfort en woningwaarde valt te behalen zodat je optimaal profiteert van uw adviesgesprek.

Vraag uw gratis én vrijblijvend adviesgesprek vandaag nog aan. Let op! Als u al een energiebox heeft besteld, komt u niet in aanmerking voor dit gratis adviesgesprek.

Datum nieuwsbericht

13 april 2021

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.