Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Milieupark

Rd4 beheert namens de gemeente een milieupark waar u (als burger) uw afval heen kunt brengen. U mag 2 keer per jaar gratis uw grofvuil aanbieden. Grofvuil is onder andere dakleer, een matras, isolatiemateriaal en een versleten bankstel.

Het gaat om grof huisvuil, grotere hoeveelheden afval (zoals tuinafval), gebruiksgoederen (zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten), chemisch afval (zoals verf, batterijen en olieproducten) en bijzonder afval (zoals asbest).  Voor het afleveren van asbest gelden speciale regels. U moet het asbestafval verpakken. Dit doet u door het in te pakken in niet-luchtdoorlatende plastic verpakkingsmateriaal, dat dik en sterk genoeg is. Het mag niet scheuren tijdens het transport en overslag. Plak de naden goed af en plak er een sticker op waarop staat dat het om asbest gaat. De totale hoeveelheid mag niet meer zijn dan 35 m2.

Let Op: Asbest in kapotte verpakking mogen we niet aannemen.

  • Toegang tot de Rd4-milieuparken alleen op vertoon van uw milieupas en geldig legitimatiebewijs zoals rijbewijs of paspoort.
  • Betaling op de Rd4-milieuparken kan alleen met pin.
  • Afval moet u gescheiden op soort aanleveren.
  • Afval van van bedrijven of bedrijfsmatige activiteiten is niet toegestaan.

Kijkt u voor de overige regels bij het milieupark van Rd4. 

Kijk voor de kosten bij: tarieven Rd4 Heerlen

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.