Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Mobiel parkeren

In het centrum van Heerlen kunt u de parkeerkosten met uw mobiele telefoon betalen. U betaalt alleen voor de tijd die u ook parkeert. Mobiel parkeren is op alle betaalde parkeerplaatsen in het centrum mogelijk. De tarieven voor mobiel parkeren zijn hetzelfde als die van de kaartautomaat.

Wilt u gebruik maken van mobiel parkeren? Meldt u dan aan bij een van de aanbieders van mobiel parkeren. Deze registratie doet u eenmalig. De gemeente Heerlen kiest ervoor om zonder vaste provider te werken en heeft een overeenkomst met Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV). Veel bekende aanbieders van het mobiel parkeren zijn aangesloten bij SHPV. De voorwaarden en kosten verschillen per provider. U kiest een provider die het beste bij u past. 

Voordelen mobiel parkeren

 • U hoeft geen geld of pinpas te gebruiken om te kunnen parkeren.
 • U hoeft niet meer op tijd terug te zijn bij de auto om langer te kunnen parkeren. U hebt dus minder kans op boetes.
 • U betaalt alleen voor de geparkeerde tijd, met het vastgestelde parkeertarief.
 • Bent u aangemeld bij een provider? Dan kunt u ook in andere steden waar ze werken met mobiel gsm-parkeren met uw mobiele telefoon betalen.
 • U hoeft geen parkeerticket in uw auto te leggen. De parkeercontroleurs controleren via kenteken of u bent aangemeld via mobiel parkeren.

Als u van deze parkeermogelijkheid gebruik wilt maken, moet u zich eerst aanmelden bij een van de providers die deze dienst aanbiedt.

U betaalt achteraf aan de aanbieder voor de geparkeerde tijd tegen het geldende tarief.

 Mobiel parkeren in zes stappen 

 1. U meldt zich via internet eenmalig aan bij één van de providers.
 2. Parkeer uw auto op een van de betaalde parkeerplekken in Heerlen-Centrum.
 3. Start de parkeeractie met de app, SMS, mobiel internet of bellen.
 4. Geef het nummer van de parkeerautomaat. Afhankelijk van de provider geven sommige smartphone-apps automatisch het zonenummer aan waar u op dat moment parkeert.
 5. Als u weer vertrekt, stopt u de parkeertijd door u af te melden bij uw provider. Doe dit ook weer met de app, SMS, mobiel internet of bellen. U betaalt dus alleen de echte parkeertijd.
 6. De provider rekent op het afgesproken moment en op de afgesproken manier met u af.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.