Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Mobiel parkeren

In het centrum van Heerlen kunt u de parkeerkosten met uw mobiele telefoon betalen. U betaalt alleen voor de tijd die u daadwerkelijk parkeert. Mobiel parkeren is op alle betaalde parkeerplaatsen in het centrum mogelijk. De tarieven voor mobiel parkeren zijn hetzelfde als die van de kaartautomaat.

Om gebruik te maken van mobiel parkeren meldt u zich aan bij een van de aanbieders van mobiel parkeren. Deze registratie doet u eenmalig. De gemeente Heerlen kiest ervoor om zonder vaste provider te werken en heeft een overeenkomst met Servicehuis Parkeer-en Verblijfsrechten (SHPV). Veel bekende aanbieders van het mobiel parkeren zijn aangesloten bij SHPV. De voorwaarden en kosten verschillen per provider, zodat u een provider kunt kiezen die het beste bij u past. Wilt u meer weten? Kijk bij meer informatie over SHPV.

Voordelen mobiel parkeren

 • U hoeft geen geld of pinpas te gebruiken om te kunnen parkeren; 
 • U hoeft niet meer op tijd terug te zijn bij de auto om langer te kunnen parkeren dan waarvoor u betaalde (minder kans op boetes);
 • U betaalt alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd, gebaseerd op het vastgestelde parkeertarief;
 • Eenmaal aangemeld bij een provider kunt u ook in andere steden waar mobiel gsm-parkeren is ingevoerd via uw mobiele telefoon betalen;
 • U hoeft geen parkeerticket in uw auto te leggen. De parkeercontroleurs controleren via kenteken of u bent aangemeld via mobiel parkeren.

Als u van deze parkeermogelijkheid gebruik wilt maken, moet u zich eerst aanmelden bij een van de providers die deze dienst aanbiedt.

U betaalt achteraf aan de aanbieder voor de geparkeerde tijd tegen het geldende tarief.

 Mobiel parkeren in vijf stappen 

 1. U meldt zich eenmalig aan bij één van de providers (via internet).
 2. Parkeer uw auto op een van de betaalde parkeerplekken in Heerlen-Centrum.
 3. Start de parkeeractie via de app, SMS, mobiel internet of bellen.
 4. Geef het nummer van de parkeerautomaat. Afhankelijk van de provider geven sommige smartphone-apps automatisch het zonenummer aan waar u op dat moment parkeert.
 5. Als u weer vertrekt, stopt u de parkeertijd door u af te melden bij uw provider (ook weer via de app, SMS, mobiel internet of bellen). U betaalt dus alleen de werkelijke parkeertijd.
 6. De provider rekent op het afgesproken moment en op de afgesproken wijze met u af.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.