Heerlen in beweging

Heerlen in Beweging staat voor de weg naar de groene en gezonde stad van de toekomst. Hierin kiezen wij voor duurzame en gezonde vervoersmiddelen, besparen we op onze Co2 uitstoot en dringen we het aantal verkeersslachtoffers terug. We nodigen je uit om ook jouw idee op het gebied van duurzame mobiliteit met ons te delen. Denk bijvoorbeeld aan een initiatief voor laadpalen, betere OV verbindingen in jouw buurt of het aanschaffen van deelauto’s. Alleen samen kunnen we de groene en gezonde stad van toekomst realiseren.

illustratie van Heerlen in beweging

Voorbeelden en ideeën voor duurzame mobiliteit in de stad, de buurt of voor mijzelf:


Voorbeelden en ideeën voor duurzame mobiliteit in de stad

foto van het Treinspoor heerlen

Zijn “Treinfietsers’’ de toekomst van Heerlen?
Treinfietsers: reizigers die met de fiets naar het station komen of bij het aankomststation een fiets pakken. De cijfers spreken voor zich..

foto fiets tegen boom

Vier ontdekkingen over fietsen en files
Meer gebruik van de fiets staat bijna synchroon aan minder files. Wie veel leest over fietsen en files komt vanzelf tot deze conclusie.


Voorbeelden en ideeën in de buurt

foto van het electrische auto

Steeds meer elektrische auto’s in Molenberg
De opkomst van elektrische auto’s gaat hard. In de afgelopen tien jaar verdubbelde het aantal elektrische en hybride voertuigen in Heerlen bijna ieder jaar.


Voorbeelden en ideeën voor mijzelf

foto van een vrouw op de fiets

Maandelijks besparen met… de fiets
Het is geen geheim dat autorijden duur is. Maar hoeveel kan je nu eigenlijk besparen als je meer fietst of zelfs alleen maar fietst en de auto laat staan?

foto van mevrouw die thuiswerkt

Wat is de potentie van ‘thuiswerken’?
Op 13 maart 2020 klonk het advies om ‘’zoveel mogelijk thuis te werken’’. Het begin van een zeldzame periode waarin de auto lange tijd stil stond. Is dit de toekomst?

foto van een fietsenstalling

5 redenen om vaker de fiets te pakken
Fietsen houdt je fit. Door ons steeds meer ‘zittende’ bestaan komt onze gezondheid in het gedrang. Vijf tips om vaker de fiets te pakken..