Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Aanpak stadscentrum

Het centrum krijgt bewust onze aandacht. Het hart van de stad is een ontmoetingsplek, woonplek, werkplek, winkelgebied en uitgaansgebied tegelijk. Met het Bidboek Urban Heerlen werken we aan fraai en bruisend centrum waar het goed toeven is.

Lees hieronder het laatste nieuws uit de aanpak van Heerlen-centrum:

Nieuwsoverzicht

 • Nieuwe straatnaambordjes

  12 mei 2022 - Onder de noemer van een opgeruimder en schoner centrum zijn in de afgelopen maanden allerlei onnodige paaltjes, varkensruggen en borden verwijderd of vervangen door groen.

  Lees meer

 • Kom schaken op levensgrote openluchtschaakvloer

  21 april 2022 - Op zondagmiddag 24 april wordt aan de Promenade 2 een levensgroot schaakspel feestelijk in gebruik genomen. Iedereen die wil schaken is van harte uitgenodigd om tussen 14.00-17.00 uur mee te spelen. En voor degene die het spel graag wil leren, zijn schaakverenigingen uit Heerlen, Voerendaal en Landgraaf aanwezig voor uitleg en begeleiding. Naast het grote schaakspel zorgt de Stadstuin voor een tafel met twee extra schaakborden. Met dit openlucht schaakbord wil Heerlen ontmoeting stimuleren en meer beleving creëren in het stadshart.

  Lees meer

 • Wegwerkzaamheden in het centrum

  6 april 2022 - Bij de aanleg van de leidingen voor Mijnwater zijn in de Kruisstraat en Valkenburgerweg de leidingsleuven hersteld met tijdelijk asfalt. Het is tijd om het asfalt in de volle breedte te vervangen. Dat doen we de komende weken.

  Lees meer

 • Promenade: groener en aantrekkelijker

  15 maart 2022 - De gemeente Heerlen heeft het voorlopig ontwerp van Promenade II vastgesteld. Het gebied tussen het Burgemeester van Grunsvenplein en Schinkelkwadrant-Zuid wordt omgetoverd tot een aantrekkelijke groene oase. De Promenade wordt hiermee de groene schakel tussen het Burgemeester van Grunsvenplein en de Bongerd. Wethouder centrum Peter van Zutphen: “Meer groen maakt een verblijf in onze stad veel aangenamer. Inwoners en bezoekers zien liever bomen, fleurige bloemen en waterelementen dan grijze stenen. En niet onbelangrijk: hiermee maken we het centrum ook weer een stukje klimaatbestendiger.”

  Lees meer

 • Aankoop verdieping kopgebouw

  11 maart 2022 - De gemeente Heerlen heeft de leegstaande verdieping van het kopgebouw aan de Promenade 1b gekocht. Hier zijn op de begane grond de wafelkraam Le Gaufra en ijssalon La Veneziana gevestigd. De aankoop past binnen de plannen om de Promenade en de Bongerd te vergroenen en commerciële leegstand tegen te gaan. Daartoe kocht Heerlen in 2021 ook al het kopgebouw aan de Geerstraat en het gebouw iets verderop, op de kruising Promenade/ Honigmannstraat.

  Lees meer

 • Denk mee over Landsfort Herle

  9 maart 2022 - Heerlen is een stad met een rijke geschiedenis. Het Middeleeuwse Landsfort Herle vormt het hart van het huidige Heerlen: een kleine, ommuurde en omgrachte vesting die bestond uit de Pancratiuskerk, een paar huizen en de Schelmentoren. Heerlen wil dat mensen ook dat verleden kunnen zien, aanraken en beleven. Door cultuurhistorisch erfgoed boven en onder de grond toegankelijk te maken, verhalen te vertellen én door de openbare ruimte opnieuw in te richten. In het project ‘Landsfort Herle’ gaat de gemeente Heerlen, geholpen door bureau Braining the Future, hierover in gesprek met bewoners, ondernemers en bezoekers van het centrum.

  Lees meer

 • Royal-Rivoli: naar unieke filmhub

  9 maart 2022 - Royal-Rivoli is wat de Amerikanen een landmark noemen, een monumentaal herkenningspunt in de stad. Aansluitend aan het Maankwartier en het Stationsplein verdient dit gebouw daarom ook een meer hedendaagse moderne invulling. Het prachtig gerestaureerde Royal met sfeervolle filmzaal wordt verbonden met het nog te realiseren complex dat mede door de industriële inrichting een perfecte locatie is voor het organiseren van evenementen of voor het onderwijs. Met daarbij een horecafunctie op een unieke locatie. Zo wordt de nostalgische broedplaats voor filmcultuur en creativiteit in ere hersteld naar een toekomstbestendig gebouw met als Thema Beeld & Geluid. Dit ambitieuze plan voor de verdere ontwikkeling van Royal-Rivoli is in een schetsontwerp verder uitgewerkt door Mecanoo. Het schetsontwerp wordt nu omgezet naar een voorlopig ontwerp.

  Lees meer

 • Stad als Speeltuin krijgt vorm dankzij allerlei speelse elementen

  7 maart 2022 - In Heerlen-Centrum komen dit jaar nog allerlei creatieve en speelse elementen die bezoekers – van jong tot oud - doen verwonderen en glimlachen. Want een stad waar gekke en leuke dingen gebeuren, is fijn om in te wonen, werken en te bezoeken.

  Lees meer

 • Uitnodiging presentatie inspiratiedocument 'De Stad als Speeltuin'

  4 maart 2022 - Bewoners, gebruikers en andere geïnteresseerden van de stad Heerlen zijn van harte welkom voor de presentatie van het inspiratiedocument van De Stad als Speeltuin op maandag 7 maart om 14.30 uur in Dansschool Swing-Inn op de Morenhoek in Heerlen.

  Lees meer

 • Blijf op de hoogte: het Romeins Kwartier in ontwikkeling

  23 februari 2022 - Er zou op dinsdag 15 februari een bijeenkomst zijn rondom de ontwikkelingen binnen het Romeins Kwartier. Vanwege de onzekerheid over hoeveel publiek er binnen de geldende coronamaatregelen welkom was, is besloten de avond uit te stellen naar een later moment. In plaats daarvan hebben we een nieuwsbrief opgesteld. Hierin is wethouder Jordy Clemens aan het woord en brengen we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.