Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Aanpak stadscentrum

Het centrum krijgt bewust onze aandacht. Het hart van de stad is een ontmoetingsplek, woonplek, werkplek, winkelgebied en uitgaansgebied tegelijk. Met het Bidboek Urban Heerlen werken we aan fraai en bruisend centrum waar het goed toeven is.

Lees hieronder het laatste nieuws uit de aanpak van Heerlen-centrum:

Nieuwsoverzicht

 • Royal-Rivoli: naar unieke filmhub

  9 maart 2022 - Royal-Rivoli is wat de Amerikanen een landmark noemen, een monumentaal herkenningspunt in de stad. Aansluitend aan het Maankwartier en het Stationsplein verdient dit gebouw daarom ook een meer hedendaagse moderne invulling. Het prachtig gerestaureerde Royal met sfeervolle filmzaal wordt verbonden met het nog te realiseren complex dat mede door de industriële inrichting een perfecte locatie is voor het organiseren van evenementen of voor het onderwijs. Met daarbij een horecafunctie op een unieke locatie. Zo wordt de nostalgische broedplaats voor filmcultuur en creativiteit in ere hersteld naar een toekomstbestendig gebouw met als Thema Beeld & Geluid. Dit ambitieuze plan voor de verdere ontwikkeling van Royal-Rivoli is in een schetsontwerp verder uitgewerkt door Mecanoo. Het schetsontwerp wordt nu omgezet naar een voorlopig ontwerp.

  Lees meer

 • Stad als Speeltuin krijgt vorm dankzij allerlei speelse elementen

  7 maart 2022 - In Heerlen-Centrum komen dit jaar nog allerlei creatieve en speelse elementen die bezoekers – van jong tot oud - doen verwonderen en glimlachen. Want een stad waar gekke en leuke dingen gebeuren, is fijn om in te wonen, werken en te bezoeken.

  Lees meer

 • Uitnodiging presentatie inspiratiedocument 'De Stad als Speeltuin'

  4 maart 2022 - Bewoners, gebruikers en andere geïnteresseerden van de stad Heerlen zijn van harte welkom voor de presentatie van het inspiratiedocument van De Stad als Speeltuin op maandag 7 maart om 14.30 uur in Dansschool Swing-Inn op de Morenhoek in Heerlen.

  Lees meer

 • Blijf op de hoogte: het Romeins Kwartier in ontwikkeling

  23 februari 2022 - Er zou op dinsdag 15 februari een bijeenkomst zijn rondom de ontwikkelingen binnen het Romeins Kwartier. Vanwege de onzekerheid over hoeveel publiek er binnen de geldende coronamaatregelen welkom was, is besloten de avond uit te stellen naar een later moment. In plaats daarvan hebben we een nieuwsbrief opgesteld. Hierin is wethouder Jordy Clemens aan het woord en brengen we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

  Lees meer

 • Sloop voormalig Wellerpand

  14 februari 2022 - Aan de Geerstraat/ Honigmannstraat/Stationsstraat is gestart met de sloop van het voormalige Wellerpand.

  Lees meer

 • Romeins verleden meer zichtbaar in het straatbeeld Heerlen-Centrum

  30 november 2021 - Het Romeins Kwartier komt steeds meer tot leven dankzij het nieuwe Stadskantoor en de – toekomstige – musea: Mijnmuseum, de Vondst en Romeins Museum. Maar niet alleen de gebouwen maken de stad, het zijn vooral de mensen die moeten genieten van een prettig bezoek aan het centrum. En dus krijgt ook de openbare ruimte van het Romeins Kwartier een flinke make-over en worden delen voetgangersgebied. Het college stelde daartoe een aantal ontwerpen voor de openbare ruimte vast. Het gaat dan specifiek over de Coriovallumstraat-West, Dr. Poelsstraat en het Raadhuisplein. Daarnaast is er groen licht voor een aantal verkeersmaatregelen in het centrum.

  Lees meer

 • Inwoners Heerlen delen ideeën in 'Samen maken we het centrum'

  24 november 2021 - Wat vindt de Heerlenaar van Heerlen-Centrum? Onder de noemer ‘Samen maken we Heerlen!’ riep de gemeente in juli alle bewoners, ondernemers, organisaties, partners maar ook bezoekers op om hun mening te geven én om mee te denken over de toekomst van het centrum.

  Lees meer

 • Vervolg op Bidboek 2016: Heerlen werkt ambities binnenstad uit in ambitiedocument 'Samen maken we het centrum'

  19 november 2021 - De gemeente Heerlen werkt aan een vervolg op het Urban Bidboek 2016, waarin 26 ambities werden benoemd voor de Heerlense binnenstad. Gezien het grote belang voor Heerlen als centrum van Parkstad is ervoor gekozen om het ambitiedocument ‘Samen maken wij het centrum’ met zoveel mogelijk partijen op te stellen en te bespreken. Zo hebben onder meer inwoners, ondernemers en partners hun kijk op het centrum met de gemeente gedeeld.

  Lees meer

 • Start metamorfose Burgemeester van Grunsvenplein

  12 november 2021 - Op vrijdag 12 november ondertekenden de gemeente Heerlen en BESIX Infra Nederland de bouwteamovereenkomst als startsein voor de herinrichting van het Burgemeester van Grunsvenplein. Het plein krijgt een complete metamorfose: van grijs en kil, naar groen, duurzaam en aangenaam. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de overlast tot het minimum te beperken. Medio zomer 2022 zijn de werkzaamheden gereed en is het heerlijk toeven in het nieuw aangelegde groene plein voor het Parkstad Limburg Theater.

  Lees meer

 • Nieuw Romeins museum bouwt mee aan de toekomst van Heerlen

  28 september 2021 - Het college van Heerlen gunt het ontwerp van het Romeins Museum de Thermen aan het architectenbureau Kraaijvanger Architects in combinatie met TomDavid architecten. Om het Romeins badhuis - een topstuk van nationale betekenis - naar behoren te beheren, behouden en inspirerend te presenteren voor een groot publiek vereist dit rijksmonument een nieuw gebouw.

  Lees meer

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.