Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

8. Openbare ruimte Romeins Kwartier


Zoals vanouds is het nooit stil in Romeins Heerlen: het borrelt er en het bruist. We werken aan de toekomst van dit stuk binnenstad met onder meer het nieuwe stadskantoor met stadstuinen én de herinrichting van straten en pleinen.

Het Romeins Kwartier komt steeds meer tot leven dankzij het nieuwe Stadskantoor en de – toekomstige – musea: Mijnmuseum, de Vondst en Romeins Museum. Maar niet alleen de gebouwen maken de stad, het zijn vooral de mensen die moeten genieten van een prettig bezoek aan het centrum. En dus krijgt ook de openbare ruimte van het Romeins Kwartier een flinke make-over en worden delen voetgangersgebied. Op dinsdag 16 november stelde het college een aantal ontwerpen voor de openbare ruimte vast. Het gaat daarbij om de Coriovallumstraat-West, Dr. Poelsstraat en het Raadhuisplein. Daarnaast is er groen licht voor een aantal verkeersmaatregelen in het centrum.

Benieuwd wat er zoal gaat gebeuren? Bekijk dan hieronder de video's over de openbare ruimte Romeins Kwartier!

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Video's openbare ruimte Romeins Kwartier

Nieuws

Nieuwsbrief verhuizing taxistandplaatsen Doctor Poelsstraat

Vanwege de werkzaamheden aan de Doctor Poelsstraat en later aan het Raadhuisplein, is in overleg met verschillende taxiorganisaties besloten om de taxistandplaatsen tijdelijk te verhuizen naar de Bongerd.

Nieuwsbrief werkzaamheden Doctor Poelsstraat

We gaan een deel van de Doctor Poelsstraat opnieuw inrichten. Het betreft het deel vanaf de Quatro Cinema tot en met het nieuwe Mijnmuseum. Het deel van de Doctor Poelsstraat vanaf de rotonde Putgraaf/Akerstraat tot aan het Raadhuisplein valt hier niet onder.

Nieuwsbrief werkzaamheden Coriovallumstraat

De gemeente Heerlen gaat het westelijk deel van de Coriovallumstraat opnieuw inrichten. Het gaat om het deel tussen de rotonde op de Kruisstraat tot aan de tuinen van ABP/APG en de Brightlands Campus.

Nieuwsbrief rioolwerkzaamheden Dr. Poelsstraat

Graag informeren wij u over de komende werkzaamheden in de Doctor Poelsstraat (het deel van de Doctor Poelsstraat dat grenst aan de Geleenstraat) die vanaf dinsdag 30 november 2021 plaatsvinden.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.