Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwsbrief werkzaamheden Coriovallumstraat

De gemeente Heerlen gaat het westelijk deel van de Coriovallumstraat opnieuw inrichten. Het gaat om het deel tussen de rotonde op de Kruisstraat tot aan de tuinen van ABP/APG en de Brightlands Campus.

Wanneer en waar wordt er gewerkt?

Met onze nieuwsbrief van januari hebben wij de bewoners geïnformeerd over de werkzaamheden in de Coriovallumstraat. Doordat een deel van het personeel van de aannemer met corona kampte, waren wij genoodzaakt om de werkzaamheden uit te stellen. Van de aannemer hebben wij het goede nieuws ontvangen dat het personeel inmiddels is hersteld. De werkzaamheden zijn gestart op maandag 14 februari 2022.

Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk vanaf de rotonde op de Kruisstraat tot aan de tuinen van ABP. Bestemmingsverkeer blijft voor de Coriovallumstraat deels mogelijk. De verwachting was dat het werk medio april is afgerond. Gezien de vertraging is dat nog onzeker.

Wat betekent dat voor u?

Tijdens de werkzaamheden wordt de straat opengebroken en vindt er aan- en afvoer van materialen plaats. Hierdoor is uw vaste parkeervoorziening niet (altijd) bereikbaar. We begrijpen dat dit heel vervelend is. Tijdens de bewonersavond op maandag 31 januari 2022 hebben wij aangegeven dat u gedurende de werkzaamheden in uw straat mogelijk een tijdelijke parkeerontheffing kunt krijgen. Gedurende de geldigheid van de ontheffing kunt u gebruikmaken van het toegewezen parkeergebied aan bijvoorbeeld de Valkenburgerweg, Euterpelaan en Apollolaan.

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Deze projecten zijn onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.