Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wat krijg je ervoor terug?

Wij bieden naast jouw salaris andere mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, te ontspannen en jouw werk en privéleven in balans te houden.

Individueel keuzebudget

Naast jouw salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is zo’n 17% van jouw salaris en mag je uitgeven om extra verlof te kopen, opleidingen te bekostigen of je kunt het inzetten als eindejaarsuitkering of vakantiegeld. Kijk voor meer informatie over het IKB op de website van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Loopbaancoaches en ontwikkelmogelijkheden

We vinden dat jij regisseur bent van jouw eigen loopbaan. Daarom heb je de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen, in overleg met je leidinggevende. We bieden onze collega’s de mogelijkheid om te ontdekken wat hun persoonlijke drijfveren zijn door middel van een ODC-meting. Daarnaast hebben wij twee enthousiaste loopbaancoaches in huis. Zij bieden begeleiding wanneer je een nieuwe stap in je carrière wil maken of wanneer je even niet meer weet wat bij jou past.

Stimuleringsregeling vitaliteit

Een gezonde balans tussen werk en privé. Zowel lichamelijk als geestelijk goed in je vel. Als dit allemaal in evenwicht is ben je vitaal. Hieraan draagt de gemeente graag bij. Hiervoor is de stimuleringsregeling vitaliteit ontwikkeld.

Op basis van deze regeling wil de gemeente de medewerkers de mogelijkheid bieden actief aan zijn of haar vitaliteit te werken. Hiervoor staat per medewerker een budget van € 200 netto ter beschikking. Het bedrag kan voor een aantal vitale doelen worden ingezet zoals stoelmassage bij Zen-Fire tijdens werktijd, bijdrage aan contributie sportvereniging/sportschool naar keuze buiten werktijd of bijdrage aan yoga/meditatie bij een gecertificeerd instituut naar keuze buiten werktijd.


Ons werkconcept

Wij werken volgens ons eigen werkconcept en we werken activiteitgericht. Dit betekent dat we flexibel werken, jij bepaalt zelf op welke plek en welk moment je waaraan werkt. Wij zorgen voor een ruimte om te werken tussen 07:00 uur en 22:00 uur. Op dit moment bouwen we aan ons nieuwe stadskantoor. Zo zorgen we, nu en in de toekomst, voor een prettige werkomgeving en de vrijheid om jouw uren in te delen op een manier die bij jou past. Wanneer het past bij jouw functie, ontvang je een telefoon en een notebook. Zo kun je overal digitaal werken en bereikbaar zijn.

Arbeidsduurverkorting

We bieden de mogelijkheid om arbeidsduurverkorting (ADV) op te bouwen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Zo bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd op. Je kan tot 10% van jouw contracturen opbouwen. Zo heb je de ruimte om op andere momenten vrij te nemen, een reis te maken, voor iemand te zorgen, vrijwilligerswerk te doen of lekker te relaxen.

Heerlen Young Professionals

Voor onze jongere collega’s en onze collega’s die jong van geest zijn, hebben wij Heerlen Young Professionals (HYP) opgericht. HYP is opgezet om elkaar te ontmoeten, te verbinden, om van alles te ontdekken over jezelf, je loopbaan, de regio, het werk, en natuurlijk om af en toe samen te ontspannen. Een collega vertelt:

“We ontdekten alles over generatieverschillen op de werkvloer met de lezing 'Meet the Millennials'. We doken de grotten van Valkenburg in voor een avontuurlijke tocht. We leerden onze burgemeester beter kennen tijdens een collegetour. Michel Huisman vertelde ons over het Maankwartier tijdens de zomerbarbecue, op een wel héél coole locatie: het dak van het maankwartier. We gingen naar onze buren, de young professionals van Brightlands, voor een interessant evenement over het brein.”

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.