Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Overlast door bladeren

Wij kunnen de straten in de herfst niet alleen schoonhouden. Van oktober tot uiterlijk medio december staan er bladkorven in straten met veel bladoverlast van gemeentebomen. Losse bladeren kunt u kwijt in de bladkorven. Veeg vooral ook de goten. Want door teveel bladafval kunnen de putten en kolken verstopt raken. De gemeente zet extra veegwagens in. 

We zetten 134 bladkorven in Heerlen. De bladkorven maken we regelmatig leeg. Gebruik de bladkorven alleen voor bladeren. Takken en snoeiafval kunt u kwijt in uw gft-container. We zetten geen extra bladkorven bij.
Als u de bladkorven niet kunt gebruiken, maak dan gebruik van uw eigen gft-container. Deze container legen we GRATIS. Natuurlijk kunt u ook met de bladeren terecht bij het Rd4- milieupark. 

De veegmachine werkt het meest effectief als we van gevel tot gevel kunnen vegen. Dat lukt niet als er auto's geparkeerd staan. Bewoners die in staat zijn hun straat op een bepaalde dag autovrij te krijgen, kunnen die datum doorgeven aan de gemeente via 14045. De gemeente komt dan op die dag vegen. Ook bladeren uit uw voortuin kunt u die dag op straat vegen. 

U mag alleen bladeren van gemeentebomen in de bladkorven doen. Takken, snoeiafval of ander (groen) afval hoort niet thuis in de bladkorven. 

De bladkorven worden gratis geplaatst.

Bij een volle of kapotte bladkorf neemt u contact op met de gemeente. 

week 42 tot en met week 51.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.