Overlast door bladeren

Wij kunnen de straten in de herfst niet alleen schoonhouden. Van medio oktober tot uiterlijk medio december staan er bladkorven in straten met veel bladoverlast van gemeentebomen. Losse bladeren kunt u kwijt in de bladkorven. Veeg vooral ook de goten, want door teveel bladafval kunnen de putten en kolken verstopt raken. De gemeente zet extra veegwagens in. 

Regel dit meteen online

Meer informatie? Klik hieronder op het onderwerp dat u zoekt.

Meer informatie

In totaal komen er 134 bladkorven te staan. De bladkorven worden regelmatig geleegd. Gebruik de bladkorven alleen voor bladeren. Takken en snoeiafval kunt u kwijt in uw gft-container. Er worden geen extra bladkorven bijgezet.
Als u de bladkorven niet kunt gebruiken, maak dan gebruik van uw eigen gft-container. Deze container wordt GRATIS geleegd. Natuurlijk kunt u ook met de bladeren terecht bij het Rd4- milieupark. 

De veegmachine werkt het meest effectief als van gevel tot gevel geveegd kan worden. Dat lukt niet als er auto's geparkeerd staan. Bewoners die in staat zijn hun straat op een bepaalde dag autovrij te krijgen, kunnen die datum doorgeven aan de gemeente via 14045. De gemeente komt dan op die dag vegen. Ook bladeren uit uw voortuin kunt u die dag op straat vegen. 

Regel dit meteen online

Voorwaarden

U mag alleen bladeren van gemeentebomen in de bladkorven doen. Takken, snoeiafval of ander (groen) afval hoort niet thuis in de bladkorven. 

Regel dit meteen online

Kosten

De bladkorven worden gratis geplaatst.

Regel dit meteen online

Doen of meenemen

Bij een volle of kapotte bladkorf neemt u contact op met de gemeente. 

Regel dit meteen online

Termijn

week 42 tot en met week 51.

Regel dit meteen online