Parkeren in Heerlen

Brengt u een bezoek aan Heerlen met de auto? In en om het winkelcentrum van Heerlen zijn 8 parkeergarages, 2 P&R-voorzieningen, 2 parkeerterreinen en ruim 600 straatparkeerplaatsen. Keuze genoeg! Wilt u naar de woonboulevard? Ook die heeft een groot parkeerterrein. Daar kunt u gratis parkeren.

Parkeren in het stadscentrum

De locaties van de parkeergarages worden aangegeven vanaf alle toegangswegen. P&R-terreinen vindt u aan de Parallelweg nabij het station Heerlen-Centrum en aan de Mijnspoorweg nabij het station De Kissel.

Voordelig parkeren kunt u op parkeerplaatsen die iets verder van het centrum af liggen; het parkeerterrein Nieuw Eyckholt aan de Looierstraat naast de afrit ‘Heerlen-Centrum’ van de N281 én op een gedeelte van de Valkenburgerweg en de Spoorsingel.

De 600 overige straatparkeerplaatsen zijn vooral bedoeld om kort te parkeren. Afhankelijk van de afstand tot het centrum mag er maximaal 1 of 2 uur geparkeerd worden.

Kijk voor een overzicht van parkeergelegenheden en meer informatie over tijden en tarieven op de website van prettig parkeren.


Betalen op parkeerplekken

U kunt op de straatparkeerplaatsen en op de parkeerterreinen betalen via de automaat of met uw telefoon via een van de aangesloten providers voor parkeren met mobiel. Let op: ook op zondag is betaald parkeren. Kijk voor de juiste tijden op de infoborden of automaten.

Gratis parkeren gehandicapten

Houders van een geldige gehandicaptenparkeerkaart kunnen in Heerlen parkeren zonder te betalen. Dit geldt echter alleen voor de duur van maximaal 3 uur. Een parkeerschijf is verplicht.

E-laadpunten

Voor het elektrisch laden van een voertuig binnen het betaald parkeergebied wordt geen uitzondering gemaakt. Ook bij een e-laadpunt dient u op de gebruikelijke wijze te betalen.