Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

11. Promenade II

De stenen maken hier plaats voor een groene verbinding met veel plek om elkaar te ontmoeten en lekker te spelen.

Ook Promenade II gaat op de schop. Hier toveren we 3.400 m2 stenige openbare ruimte om tot een prettige aantrekkelijke groene oase. Om ook hier te kunnen genieten en te verblijven en als antwoord op het veranderend klimaat. Het nieuwe uiterlijk van de Promenade II zal verder ook aansluiten op het nieuwe Burgemeester Van Grunsvenplein.

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Circulariteit

Waarom?

In Heerlen vinden we hergebruik belangrijk. Aangezien Promenade II volledig wordt getransformeerd, is dit de ideale kans om op een circulaire wijze met de overgebleven materialen om te gaan. Op www.materialenmarktplaats.nl zijn de overgebleven materialen zoals bestrating, verlichting, fietsenrekken of kunstobjecten te vinden. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een kijkje nemen of er iets voor hen tussen zit. Ben jij benieuwd hoe en waarom we dit doen? Bekijk dan deze video waarin Moos een uitgebreide uitleg geeft.

Nieuws

kopgebouw
Sloop kopgebouwen na de feestdagen

De openbare ruimte loopt als een rode draad door ons centrum. Het vormt de verbinding tussen de winkels, musea, woningen, openbare gebouwen etc. Het geheel moet als een fijne, opgeruimde en knusse woonkamer zijn: waar je je prettig voelt, graag wilt zijn en lang wil blijven. Met groen, water, mooi meubilair en minder verkeer. Waar het leeft, en tegelijk ook plek is voor ontspanning, ontmoeting en verbinding. Dat bereiken we niet met een grijs centrum.

Ontwerp Promenade II
Promenade: groener en aantrekkelijker

De gemeente Heerlen heeft het voorlopig ontwerp van Promenade II vastgesteld. Het gebied tussen het Burgemeester van Grunsvenplein en Schinkelkwadrant-Zuid wordt omgetoverd tot een aantrekkelijke groene oase.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.