Queer Parkstad, COC Limburg en @ease samen in pand Oranje Nassaustraat 23A

Oranje Nassaustraat 23A wordt het nieuwe thuis van Queer Parkstad, COC Limburg en @ease. Na een gezamenlijke zoektocht onder leiding van de gemeente Heerlen en ondersteuning van Stichting Streetwise voldoet dit pand aan de wensen van alle partijen. Het gebouw wordt 27 juni feestelijk geopend door wethouder Arlette Vrusch (Welzijn, Jeugd, Inclusie). Met deze nieuwe invulling krijgt het pand een nieuwe naam die tijdens de opening onthuld wordt. 

Win-win-win voor alle partijen

Wethouder Arlette Vrusch: “Het is een win-win-win voor alle partijen. Ik ben blij dat er een pand is gevonden dat perfect past bij de diverse wensen en behoeften. Een uitvalsbasis voor Queer Parkstad en COC Limburg in o­nze stad is daarom een belangrijke mijlpaal. Het is een pand waar iedereen welkom is en zich gehoord en gezien mag voelen.”

“Bij @ease kunnen jongeren op een laagdrempelige manier terecht om te praten over hun problemen. Op deze nieuwe plek, centraal in de stad, wordt @ease beter bereikbaar. Tegelijkertijd willen wij een inclusieve gemeente zijn waar iedereen zich thuis voelt. Ik ben heel blij dat deze 3 partijen de handen ineen hebben geslagen. Door samen te werken en de subsidiegelden samen te voegen is het mogelijk om dit mooie pand te betrekken.”

LHBTQI+

Een eigen locatie was vanaf de oprichting al een duidelijk doel voor Queer Parkstad. Ook het COC Limburg was al jaren op zoek naar een adres in Heerlen. De gemeente heeft daarom beide partijen om tafel gebracht. Queer Parkstad en COC Limburg opereren in elkaars verlengde voor de LHBTQI+ gemeenschap. Beide partijen hebben behoefte aan ruimte om bijeenkomsten te organiseren, maar ook kleinschalige evenementen en een queer café. 

Jongeren

Stichting @ease is er­ voor jongeren van 12-25 jaar met uiteenlopende problemen of vraagstukken, zoals problemen op school, eenzaamheid, depressieve gevoelens of scheidende ouders. Zij kunnen bij @ease anoniem en gratis hun verhaal doen bij getrainde leeftijdsgenoten. Waar nodig zijn zorg- en welzijnsprofessionals direct beschikbaar om mee te denken. Jongeren kunnen binnenlopen zonder afspraak, ook als overbrugging voor een wachtlijst in de GGZ. In Heerlen is @ease geopend op woensdag- en donderdagmiddag. De organisatie is vanaf 2020 gevestigd in Heerlen en verhuist nu naar een centralere plek in het centrum.