Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Resultaten participatietraject

In de maand juli heeft de gemeente Heerlen samen met het bureau 'Braining the Future' vier weken lang gewerkt aan de toekomst van Heerlen. Met een pop-up locatie aan de Promenade, mini-opdrachten en verschillende workshops werden nieuwe ideeën en wensen opgehaald voor Heerlen-Centrum. Braining the Future heeft deze informatie in een rapport verwerkt wat we graag met jullie willen delen; want samen maken we Heerlen!

Tijdens het participatietraject 'Samen maken we Heerlen' wilden we jullie mening weten over de binnenstad van Heerlen. Wat gaat er goed, wat kan er beter en wat mis je? Het bureau ‘Braining the Future’ heeft een mooi rapport opgesteld met daarin jullie opmerkingen, ideeën en verbeterpunten.

Een positief kenmerk van Heerlen is de energie, de snelheid en het enthousiasme waarmee nieuwe projecten worden gerealiseerd. Ook de vele verschillende culturele activiteiten in de binnenstad worden als positief beschouwd. Uiteraard wordt er ook stil gestaan bij de minder goede punten, zoals de leegstand of het gebrek aan groen in het centrum. Aan de hand van deze informatie heeft Braining the Future aanbevelingen opgesteld voor de gemeente Heerlen.

De resultaten en aanbevelingen zijn uitgebreid te vinden in het rapport 'Samen maken we Heerlen', wat je hier kunt downloaden (download pdf). Wij wensen je veel leesplezier!

samen maken we heerlen

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.