Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Robin Veenstra

Robin is Adviseur Personeel & Organisatie: “In korte tijd heb ik binnen de organisatie van de gemeente Heerlen stappen mogen zetten waar ik een paar jaar geleden alleen maar van kon dromen. Dagelijks ervaar ik nieuwe uitdagingen en kansen om mij verder te ontwikkelen.”

Ik bouw aan Heerlen door…

“Ik denk dat het voor alle functies bij een gemeente van belang is dat je iets hebt met de stad. In de meeste functies kun je daadwerkelijk het verschil maken en in de omgeving terugzien wat je doet. Voor mij is Heerlen de stad waar ik vroeger vanuit ons dorp naartoe ging om te winkelen en om uit te gaan. Nu is daar werken bijgekomen. De invloed van mijn werk op de stad is misschien minder tastbaar, ik investeer in de organisatie en de mensen die de ontwikkeling in en van de stad mogelijk maken. Hoe beter en prettiger zij hun werk kunnen doen, des te beter is dat voor Heerlen.”

Werken voor de gemeente Heerlen

“Tijdens mijn master Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Tilburg heb ik stage gelopen bij de gemeente Heerlen. Het was een meewerkstage, waarin ik kon meekijken in de volledige breedte van het werkveld en taken mocht overnemen. Mijn beeld van werken bij een gemeente is door mijn stage veranderd; het is veel interessanter dan dat ik ooit had kunnen vermoeden. Bij de gemeente Heerlen is dat ook te danken aan de omvang van de organisatie: hier werken ruim 1.100 mensen in een grote diversiteit aan functies. Dat maakt het werk voor een P&O-adviseur enorm interessant. Je krijgt automatisch met veel verschillende soorten casussen en mensen te maken en daar gaat het voor mij om. Naast wetgeving en regels heb ik veel aandacht voor de menselijke kant van een casus. Juist vanwege deze andere invalshoek en benadering kan ik iets extra’s toevoegen aan het team.
Het leukste van werken bij de gemeente Heerlen vind ik toch wel dat ik in zo’n korte tijd zo’n grote stappen heb mogen zetten. Mijn doel was om fulltime P&O-adviseur te worden en dat is nu al gelukt. En dan sta ik pas aan het begin van mijn loopbaan. De gemeente is een werkgever die haar medewerkers veel mogelijkheden biedt. Dagelijks ervaar ik nieuwe uitdagingen en kansen om mij verder te ontwikkelen.”

Mijn weg naar Heerlen

“Net aan het einde van mijn stageperiode ging het balletje rollen. Eerst diende de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren zich aan, waardoor er veel extra werk op de afdeling P&O afkwam; ik mocht op projectbasis meehelpen. Toen dat project eind 2019 afliep kwamen er twee parttime vacatures vrij voor adviseur P&O en verzuimmedewerker. Ik heb op beide functies gesolliciteerd en werd aangenomen. Sinds dit jaar werk ik fulltime als adviseur P&O. Een geweldige baan, waarin het elke dag opnieuw vanuit een ander perspectief om mensen draait. Mijn werk sluit daardoor perfect aan op mijn opleiding.”

Foto Robin Veenstra

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.