Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

2. Royal & Rivoli

Nostalgische broedplaats van 5.000 m2 voor filmcultuur & creativiteit. Op de plek van de oude Rivoli en Maxim komt een nieuwe, moderne aanbouw. Tevens wordt de Royal aan de binnenkant verbouwd.

Royal-Rivoli is wat de Amerikanen een landmark noemen, een monumentaal herkenningspunt in de stad. Eén van de parels van ons centrum. Aansluitend op het Maankwartier en het Stationsplein verdient dit gebouw een meer hedendaagse invulling. Hier komt 5.000 m2 aan filmcultuur & creativiteit met nieuwe eigentijdse zalen op de plek van de oude Rivoli en Maxim. Daarbij blijven beeldbepalende elementen, waaronder de gevel van de Rivoli, behouden. Tevens wordt de prachtig gerestaureerde Royal met sfeervolle filmzaal aan de binnenkant gerenoveerd. Een perfecte locatie voor meer dan film: denk aan het organiseren van evenementen of voor onderwijs. Zo wordt de nostalgische broedplaats voor filmcultuur en creativiteit in ere hersteld naar een toekomstbestendig gebouw met als thema Beeld & Geluid. 

Voortgang

Op 12 december 2022 is de aannemer gestart met de voorbereidende werkzaamheden: het inrichten van het bouwterrein voor de deconstructie en sloop van de bestaande Maxim en Rivoli. Beeldbepalende elementen zijn gedemonteerd en elders opgeslagen om later opnieuw te gebruiken. Binnenkort start de aannemer met de sloop. De omwonenden en nabije ondernemers worden hierover met een huis-aan-huisbrief geïnformeerd.

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Nieuws

royal Start voorbereidende werkzaamheden Rivoli/Maxim

De Royal is een van de parels van ons centrum. Hier komt 5.000 m2 aan filmcultuur & creativiteit met nieuwe eigentijdse zalen op de plek van de oude Rivoli en Maxim. Daarbij blijven beeldbepalende elementen, waaronder de gevel van de Rivoli, behouden. Tevens wordt de Royal aan de binnenkant gerenoveerd. Op 12 december 2022 is de aannemer begonnen met de voorbereidende werkzaamheden: het inrichten van het bouwterrein voor de deconstructie en sloop van de bestaande Maxim en Rivoli.

royal Royal-Rivoli: van nostalgische broedplaats naar unieke filmhub

Het ambitieuze plan voor de verdere ontwikkeling van Royal-Rivoli is in een schetsontwerp verder uitgewerkt door Mecanoo. Het schetsontwerp wordt nu omgezet naar een voorlopig ontwerp.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.