Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

Buurtinitiatief? Ja, graag!

Wilt u zelf de handen uit de mouwen steken om uw buurt te verbeteren? Dat kan op allerlei manieren. De gemeente biedt ondersteuning en subsidies om u te helpen een actieve rol in uw eigen buurt te spelen.

De buurtregisseur in uw buurt

De gemeente heeft allerlei subsidiemogelijkheden voor bewoners die aan de slag willen om hun buurt leuker, schoner of veiliger te maken. Wilt u iets voor de buurt doen, heeft u een leuk initiatief? Laat het ons weten!

Zo is er de Buurtactie voor sociale activiteiten, diverse mogelijkheden voor een schoonmaakactie en de Buitenkans met de buurtdeal om iets te doen in de openbare ruimte. 
Laat ons weten wat u wilt doen! Want u hebt misschien nét dat ander idee voor uw buurt dan de gemeente. Of u hebt net dat ene bedacht om uw buurt beter, anders, gezelliger, leuker, mooier of veiliger te maken. 

Mail of bel ons!

Met al uw vragen kunt u terecht bij het team Buurtgericht Werken. Neem contact met ons op via buurtinitiatieven@heerlen.nl of via de buurtregisseur in uw buurt.

En verder over de buurten...

buurttuin
't Heerlens Heitje

Met ‘t Heerlens Heitje wordt u beloond voor het doen van klussen in uw buurt. U draagt bij aan een fijnere buurt en krijgt daarvoor Heerlense Heitjes die u kunt besteden bij Heerlense ondernemers.

BOA
Wijkagenten en Boa's in uw buurt

Heerlen zet in op veilige buurten. We zorgen dat duidelijk en zichtbaar meer blauw op straat is. Daarom heeft iedere buurt een eigen wijkagent en BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Zij zijn uw aanspreekpunt.

buurtdeal
Buurtdeal

Pak uw kans om Heerlen groener, leuker, gezelliger, veiliger en mooier te maken dan het al is. Van het plantsoen een outdoor fitness maken of liever een buurt-moestuin? Een jeu de boules baan op het verloren plaatsje langs dat hoekpand? Leuk! Alle ideeën zijn welkom.

Heerlen Schoon
Schoonmaakactie

Samen met u houden we Heerlen schoon. Meld u aan als Held of Vriend van Heerlen Schoon voor een eenmalige schoonmaakactie in uw buurt.

melding maken
Een melding maken

Werkt er iets niet of is er iets kapot in uw straat, buurt of in de stad? Heeft u ergens overlast van? Dan vinden wij het fijn als u ons dat online meldt. Wij komen dan meteen in actie.

Buurtpreventie
Digitale Buurtpreventie groepen

Samen zien we meer dan alleen. In steeds meer buurten in Heerlen starten bewoners ‘WhatsApp’ groepen met het oog op Buurtpreventie. Via de Whatsapp waarschuwen bewoners elkaar bij verdachte situaties.

buurtteam
Een ander helpen of hulp nodig?

Het sociaal buurtteam van de gemeente helpt u als u vragen heeft op het gebied van opvoeden en opgroeien, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid of WMO.

Heerlen
Stadsdelen en buurten

Heerlen is verdeeld in vier stadsdelen: Heerlerheide, Hoensbroek, Heerlen-stad en Heerlerbaan. Alle stadsdelen zijn weer onderverdeeld in buurten. Elke buurt kenmerkt zich door een heel eigen karakter en sfeer. Klik op uw buurt voor meer informatie

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.