Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Samen met Zuid Limburgse gemeenten

Dit project is gestart in Heerlen, maar we kunnen vol trots zeggen dat het ondertussen is uitgegroeid tot een coalitie 'Samen tegen eenzaamheid Zuid-Limburg'. Een (bijna) volledige Zuid-Limburgse coalitie met 14 gemeenten. En ook het ministerie van VWS is deze unieke samenwerking in Zuid-Limburg niet ontgaan en heeft haar ondersteuning aangeboden.

In december 2020 tekenden 9 gemeenten, provincie en KBO Limburg voor een regionale aanpak tégen eenzaamheid tijdens een ludieke estafette door Zuid-Limburg. Op de eerste online bijeenkomst van de regionale coalitie op 2 februari 2021 waren we zelfs al met 12 gemeenten. En sinds maart 2021 melden we vol trots dat onze aanpak uiteindelijk heeft geresulteerd in een (bijna) volledige Zuid-Limburgse dekking met 14 gemeenten. Alleen gemeente Maastricht en Meersen ontbreken nog; zij kunnen gewoonweg niet achterblijven.

Heerlen, Valkenburg aan de Geul, Landgraaf, Kerkrade, Beek, Beekdaelen, Sittard-Geleen, Gulpen-Wittem, Stein, Provincie limburg en KBO Limburg tekenden voor een regionale aanpak tégen eenzaamheid tijdens een ludieke estafette door Zuid-Limburg. De aanpak van eenzaamheid vraagt om bundeling van krachten. Daarom hebben deze gemeenten in Zuid-Limburg enthousiast besloten mee te doen. Het doel van deze coalitie is het op gang brengen van een brede Zuid-Limburgse beweging tégen eenzaamheid.

Samen maken we het verschil

Op deze manier zijn wij samen onderdeel van een krachtige beweging van gemotiveerde mensen en organisaties, die in Zuid-Limburg samen het verschil maken. Het is aan ons allemaal om door te pakken. Nu misschien wel meer dan ooit. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.

illustratie coalitie samen tegen eenzaamheid

Waarom

De aanpak van eenzaamheid vraagt juist om bundeling van krachten. Het doel van deze coalitie is het delen van kennis en succesvolle interventies, want… eenzaamheid stopt niet bij de gemeentegrens.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.