Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

5. Schinkelkwadrant-Zuid

Op een plek waar eerst leegstaande kantoren en winkelruimtes stonden, worden 98 fraaie stadswoningen en appartementen gebouwd in een groene omgeving.

Ruimte voor wonen, groen en ontmoeting

De herontwikkeling van het Schinkelkwadrant-Zuid - het gebied tussen Promenade, Geerstraat, Schinkelstraat en Honigmannstraat - is één van de beeldbepalende projecten binnen de transformatie van Heerlen-Centrum. Het gebied gaat de komende jaren dan ook flink op de schop. Er komt ruimte voor nieuwe woningen in een groene parkachtige setting. Ook wordt de nu nog grijze Promenade II omgevormd tot een bredere, levendige groene straat met bomen en planten. Het door IBA Parkstad opgestelde Stedenbouwkundig & Landschappelijk contourenplan ‘Central Park Heerlen’ is het vertrekpunt van de metamorfose.

Mix aan appartementen en stadswoningen

De woningen worden ontwikkeld door ontwikkelaar VOC. Directeur Miriam Jongen: “We hebben het gebied omgedoopt tot PromenadePark. Hier komt een mix van 98 nieuwe woningen, gelegen tussen het groen. We gaan appartementen en stadswoningen bouwen, voor jong en oud, en in verschillende prijscategorieën. Daarbij is er veel aandacht voor ruime buitenruimtes, zodat je in de stad woont én tegelijkertijd ook prettig buiten kunt vertoeven.”

Openbare ruimte

De openbare ruimte van Schinkelkwadrant-Zuid en de aangrenzende Promenade II wordt door de gemeente Heerlen ingevuld. Met dus in ieder geval veel groen en water met plekken om even lekker te zitten en plaats voor activiteiten. Ook voor de Stadstuin is er een plek voorzien.

Er is nog geen definitief ontwerp voor de openbare ruimte, maar wel een voorkeursvariant. Die kunt u hier (download pdf) bekijken.

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

En meer...

Werkzaamheden en planning

Weten welke werkzaamheden er momenteel plaatsvinden en hoe de planning eruit ziet? Lees dan hier verder.

Extra informatie

Wilt u meer weten over Schinkelkwadrant-Zuid? Lees dan ook de meest recente nieuwsbrieven.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.