Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Schoonmaakactie

Samen met u houden we de buurten en de stad schoon. U kunt hieraan meehelpen. Meld u aan als Held (kinderen tot 13 jaar) of Vriend (iedereen vanaf 13 jaar) van Heerlen of organiseer een eenmalige schoonmaakactie.

De omgeving waarin we wonen is van ons allemaal. Het is fijn als er in die omgeving geen zwerfafval te zien is. Vindt u een schone leefomgeving ook belangrijk? Wilt u ons helpen door de handen uit de mouwen te steken, alleen of samen met andere buurtgenoten? Of willen uw kinderen meehelpen en zo stickers sparen? Als u meedoet krijgt u van ons afvalzakken, een prikker en een hesje. Wij halen het verzamelde afval bij u op.
Helpt u mee? U kunt zich aanmelden voor de volgende acties:

  • held van Heerlen (voor kinderen van 4-12 jaar)
  • vriend van Heerlen (voor iedereen vanaf 13 jaar)
  • een eenmalige schoonmaakactie
  • adopteer een afvalbak

Held van Heerlen

De held van Heerlen ruimt in de wijk, onder begeleiding, een uurtje zwerfafval op. Maximaal 1 keer per week verdien je daarmee een sticker. Je krijgt hem van de begeleider.
Een volle stickerkaart met 6 stickers is 15 euro waard. De volle stickerkaart kan je inleveren bij verschillende ondernemers en winkels in Heerlen. Onder het kopje 'Handige links' staan de ondernemers die meedoen aan de stickerkaart.

Vriend van Heerlen

Als Vriend van Heerlen maak je alleen of in een team een wijk/buurt schoon door het opruimen van zwerfafval. Je bepaalt helemaal zelf waar, wanneer en hoe vaak je dit doet: bijvoorbeeld met een wekelijkse ronde door uw straat, wijk of park.

Eenmalige schoonmaakactie

Wil je samen met buurtgenoten, kinderen, collega’s of jouw vereniging de handen uit de mouwen steken voor een schone en prettige omgeving? De gemeente ondersteunt je actie. We leveren de materialen die je nodig hebt, zoals afvalzakken en prikkers. We halen het verzamelde afval op en brengen het naar de goede plek.

Ondernemers

Bent u ondernemer en wilt u een innamepunt voor stickerkaarten worden? Meld u dan aan via gemeente@heerlen.nl  . De medewerkers van Buurtregie nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Adopteren afvalbakken

Ook kan een vriend een afvalbak adopteren en de omgeving daaromheen schoonhouden.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.