Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Schoonmaakactie

Heerlen is Supporter van Schoon en wil samen met u de uitdaging aangaan om de buurten en de stad aantrekkelijk te maken. Ook u kunt hieraan meehelpen. Meld u aan als Held of Vriend van Heerlen Schoon voor een eenmalige schoonmaakactie of adopteer een afvalbak.

De omgeving waarin we wonen is van ons allemaal. Het is fijn als die omgeving aangenaam, schoon en opgeruimd is. Vindt u een schone leefomgeving ook belangrijk? Wilt u ons helpen door de handen uit de mouwen te steken, alleen of samen met andere buurtgenoten? Of willen uw kinderen wellicht meehelpen en zo iets extra’s verdienen? U krijgt van ons schoonmaakpakketten en wij zorgen er ook voor dat het verzamelde afval wordt opgehaald en terechtkomt op het milieupark. Helpt u mee? U kunt zich aanmelden voor de volgende acties:

  • Word Held voor Heerlen Schoon (voor kinderen van 4-12 jaar)
  • Word Vriend van Heerlen Schoon (voor volwassen)
  • Hou een eenmalige schoonmaakactie

Helden

Helden van Heerlen Schoon maken in teams een straat, wijk of park schoon door het opruimen van zwerfafval. Ze lopen bij voorkeur wekelijks een vaste route en ruimen het zwerfafval op dat ze tegenkomen. Ze krijgen per Held en per keer dat ze opruimen een beloning van de gemeente. Het team bestaat uit minimaal drie kinderen en een volwassen begeleider.

Vriend van Heerlen Schoon

Een vriend van Heerlen maakt alleen of in een team een wijk schoon door het opruimen van zwerfafval. U bepaalt zelf waar u schoonmaakt. Dat kan bijvoorbeeld een wekelijkse ronde door uw straat, wijk of park zijn.

Eenmalige schoonmaakactie

Wil je samen met buurtgenoten, kinderen, collega’s of jouw vereniging de handen uit de mouwen steken voor een schone en prettige omgeving? De gemeente ondersteunt u door de materialen te leveren die u nodig heeft, zoals afvalzakken en grijpers. Ze zorgt er tevens voor dat het verzamelde afval wordt opgehaald en terechtkomt op het milieupark. Ook delen we uw actie op onze website en sociale media.

Adopteren afvalbakken

Ook kan een vriend een afvalbak adopteren en de omgeving daaromheen schoonhouden.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.