Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Sportaanbod in Heerlen

Heerlen heeft een gevarieerd sport- en beweegaanbod met enkele bijzondere sportfaciliteiten. De website sportinheerlen.nl is het sportplatform van Heerlen. Hier ontdekt u uw vorm van sport, bewegen en samenwerking. Ook vindt u er informatie over sportbeleid, sportstimuleringsprogramma’s en subsidieregelingen van gemeente Heerlen.

Het Heerlense sportbeleid is erop gericht dat meer inwoners gaan sporten en bewegen. Iedereen op zijn eigen niveau en manier die het beste bij die persoon past. Plezier in sporten staat voorop. Bewegen draagt bij aan het verbeteren van de gezondheid en maakt ook dat inwoners gemakkelijker deel kunnen nemen aan de samenleving.

Alle Heerlense kinderen moeten lid kunnen zijn van een sportvereniging. Dit is echter niet voor alle Heerlense kinderen mogelijk, daarom is er het Jeugdsportfonds. Dit fonds betaalt de contributie van de sportvereniging en de kosten van sportspullen voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

De Fit en Fun regeling is er voor alle Heerlenaren van 18 jaar of ouder die een bijstandsuitkering van de gemeente Heerlen krijgen. Ook Heerlenaren met een minimuminkomen kunnen van de regeling gebruik maken. De regeling is een jaarlijkse vergoeding voor o.a. de kosten van sportieve activiteiten. Deze regeling voert de gemeente zelf uit.

Samenwerking begint met het vinden van elkaar

Bent u een sportaanbieder of zorginstelling en wilt u samenwerken op het gebied van sport en bewegen? Op sportinheerlen.nl vindt u mogelijke partners om uw doel samen te bereiken.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.