Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Uitnodiging - Save the Date - Walk Walk Dance


Heerlen onthult de eerste permanente Walk Walk Dance wereldwijd. Een megaprimeur! We zijn trots dat we in onze binnenstad een kunstwerk van de bekroonde Canadese kunst- en designstudio Daily tous les jours realiseren. Deze interactieve installatie tovert bij mensen van alle leeftijden gegarandeerd een glimlach op het gezicht.

Heerlen voegt steeds meer creatieve en speelse elementen toe aan het centrum. Als onderdeel van het project Stad als Speeltuin maakt de Walk Walk Dance ons stadscentrum nog speelser. 

Beleef samen met ons dit grote interactieve kunstwerk en kom naar de feestelijke opening op zaterdag 3 juni om 14.00 uur. De Walk Walk Dance wordt gerealiseerd tussen het Stadskantoor en Raadhuis in. Daar ontvangen we je graag die dag.

Zaterdag 3 juni roepen we tevens uit als Stad-als-Speeltuin-Dag. Bij alle overige elementen van de Stad als Speeltuin vind je tussen 11.00 en 16.00 uur extra activiteiten, verspreid over de hele binnenstad. Deze elementen zijn bedacht en uitgevoerd door lokale partners en kunstenaars. 

We hopen dat je op 3 juni van de partij bent! 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROGRAMMA:

Kom dansen, spelen, klimmen, fietsen, schaken, skaten en genieten tijdens de Stad-als-Speeltuin-Dag in het centrum van Heerlen!

 • Onthulling Walk Walk Dance, verbinding tussen Raadhuis en Stadskantoor
  Met om 14.00 uur een woord van wethouder Jordy Clemens en Melissa Mongiat co-directeur van Daily tout les jours uit Montreal. Met aansluitend optredens door dancestudio HFC, Vlamp en andere dansscholen.
 • Reuze schaakbord op Promenade 2 t.o.v. boekhandel Van der Velden Van Dam.
  Met schaakles en zelf schaken met schaakvereniging Voerendaal. Maar ook met andere spellen, zoals dammen, backgammon en Jeu de Boules.
 • Stadstuin op Promenade 1
  Met de opening van het nieuwe stadsmeubel van Rob van Acker tijdens de eerste Stad-als-Speeltuin-Rondleiding rond 11.30 uur i.s.m. vereniging Stadstuin Heerlen
 • Zwevende Hemel op de Bongerd
  Doorlopend muziekprogramma met singer- songwriters i.s.m. Poppodium De Nieuwe Nor.
 • Stadsmeubels Bètaplein
  Op en rond het Stadsmeubel van kunstenaar Rob van Acker: programma met voorlees- en schrijfactiviteiten. Poëzie en proza van jonge Heerlense schrijvers van Het Belangrijk Genootschap o.l.v. Merlijn Huntjens (PANDA). Voorlezen voor jong (en oud) door SCHUNCK.
 • Bordspellen Schelmenhofje
  Bijzondere bordspellen door jongerencentrum Outpoet. Er is géén betere plek in Heerlen om o.a. Dungeons and Dragons te spelen dan bij de ridder naast de Schelmentoren.
 • Dansen Morenhoek
  Voetjes van de Vloer! Dansdemonstraties en Tik-Tokfilmpjes maken met Danscentrum Swing-Inn. Op de Morenhoek kun je ook fijn klimmen!
 • Urban sports Pancratiusplein & terras van Schunck
  Op en rond het Stadsmeubel van kunstenaar Rob van Acker: Blockjam van Kool Cult & Loos Ankles met o.a. skaten en breakdance. En een familieprogramma van Cycle Fun Productions i.s.m. Limburgs Mooiste met slowbiking en funbiking.

Maar ook: tal van rondleidingen

 • Rondleiding door het vernieuwde Stadskantoor en Raadhuis
  Door gemeente Heerlen om 11.30 uur en 15.00 uur. Klik op de gewenst tijd en meld u aan.
 • Rondleiding langs alle onderdelen van de Stad als Speeltuin
  Door Kiki van Aubel om 11.00 en 13.30 uur (aanmelden niet nodig)
 • Geluidswandeling ‘Groene Getuigen’
  Door Mike Kramer om 12.30 en 15.30 uur (aanmelden niet nodig)
 • Workshop Buildering en Freerunning voor jong & oud
  Door Rachel Nilwik om 12.45 en 14.45 uur (aanmelden niet nodig)

Bovenstaande rondleidingen starten bij de Walk Walk Dance tussen het Raadhuis en Stadskantoor. De Walk Walk Dance vormt de verbinding tussen de Geleenstraat en het Raadhuisplein.

Maar ook de primeur van de Inclusie Audioroute
Om 15.00 uur start de eerste inclusie Audiotour vanuit Jansen en Janssen Coffee & more aan de Dr. Poelsstraat 15 Heerlen. Ga samen op pad en ontdek het Heerlens Mijnverleden.

En nog meer...
Ook vinden er verspreid door de stad diverse speelse straattheater-interventies plaats van Theater Abacus en Theater Actic. Zij nemen het publiek mee van de ene naar de andere plek.

Ook tal van ondernemers sluiten aan deze dag.
Zo kun je spellen spelen bij: o.a. Boekhandel Van der Velden van Dam, FLY Conceptstore, Jansen & Janssen - Coffee & More, Berden Mode & Wonen, Café ’t Duuvelke en De Puzzelprins.

Deze dag is een initiatief van de gemeente Heerlen met een bijdrage van Algemene Afvaardiging van Québec in Brussel en Ondernemersfonds Heerlen.

Foto: Jack Landau

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Projecten

voetjes van de vloer
De voetjes van de vloer

Buiten (leren) dansen? Dat kan nu op het pleintje bij de Morenhoek in Heerlen-Centrum. In het kader van ‘De Stad als Speeltuin’ is daar een interactieve installatie geplaatst die voorbijgangers verleidt tot dansen. Je kiest een van de vijf muziekstijlen, drukt op de knop en de muziek gaat spelen. Volg de voetstapjes op de vloer en je gaat vanzelf dansen. Van Rock ‘n Roll tot de Polka.

groene getuigen
Groene getuigen

Op zeven locaties in het centrum van Heerlen vertellen bijzondere bomen over hun ervaringen op die plek. Wandel langs de bomen en ontdek hun verhalen door de QR-tegel in de buurt van de boom te scannen met je smartphone!

minibiebje
Minibiebjes

Heerlen-Centrum heeft sinds 9 augustus 2022 vier nieuwe minibiebjes erbij. Bewoners en bezoekers vinden de vrolijk beschilderde biebjes met boeken bij het Bètahuis aan het Wilhelminaplein, Kakauw in de Oranje Nassaustraat, boekhandel Van der Velden-van Dam op de Promenade en De Boekensteun aan de Akerstraat.

schaakbord
Openluchtschaakvloer

Op 24 april 2022 werd aan de Promenade 2 een levensgroot schaakspel in gebruik genomen. Met dit openlucht schaakbord wil Heerlen ontmoeting stimuleren en meer beleving creëren in het stadshart.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.