Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

De Stad als Speeltuin krijgt vorm dankzij allerlei speelse elementen

In Heerlen-Centrum komen in 2022 nog allerlei creatieve en speelse elementen die bezoekers – van jong tot oud - doen verwonderen en glimlachen. Want een stad waar gekke en leuke dingen gebeuren, is fijn om in te wonen, werken en te bezoeken.

Jordy Clemens, wethouder Cultuur: “Heerlen mag wel wat speelser! Wie straks door onze stad loopt, mag best wat vaker glimlachen of verrast en verbaasd worden. Hoe oud of jong je ook bent. Daarover gaat de stad als speeltuin: een binnenstad die niet alleen steeds groener en mooier maar ook steeds vrolijker wordt.”

De gemeente werkt hierbij samen met Fidelio Arts & Culture. Eind vorig jaar zijn verschillende workshops en wandelsessies georganiseerd met inwoners en gebruikers van de stad. Met als resultaat diverse voorstellen die bijdragen aan de levendigheid in de stad. Vanaf eind april worden de tien ideeën op verschillende plekken in het centrum gerealiseerd. Alle ideeën en resultaten zijn beschreven in het document ‘De Stad als Speeltuin’: Download: Inspiratiedocument Stad als Speeltuin

Daarnaast wordt er samengewerkt met art & design studio Daily Tous Les Jours. Ook zij hebben inwoners en gebruikers van de stad uitgedaagd om mee te denken. De laatste puzzelstukjes worden gelegd om te komen tot een grootschalige interactieve en technologische creatie bij het nieuwe stadskantoor die in de zomer van 2022 gereed i

Kijk hier voor het complete persbericht - Stad als speeltuin krijgt vorm dankzij allerlei speelse elementen (7 maart 2022)
 

stad als speeltuin

De komende jaren werken we hard om de binnenstad van Heerlen veel leuker, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Dit project is slechts één onderdeel van de vernieuwing van ons centrum. Kijk op www.heerlen.nl/centrum voor een overzicht van alle projecten.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.