Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Projecten


voetjes van de vloer De voetjes van de vloer

Buiten (leren) dansen? Dat kan nu op het pleintje bij de Morenhoek in Heerlen-Centrum. In het kader van ‘De Stad als Speeltuin’ is daar een interactieve installatie geplaatst die voorbijgangers verleidt tot dansen. Je kiest een van de vijf muziekstijlen, drukt op de knop en de muziek gaat spelen. Volg de voetstapjes op de vloer en je gaat vanzelf dansen. Van Rock ‘n Roll tot de Polka.

groene getuigen Groene getuigen

Op zeven locaties in het centrum van Heerlen vertellen bijzondere bomen over hun ervaringen op die plek. Wandel langs de bomen en ontdek hun verhalen door de QR-tegel in de buurt van de boom te scannen met je smartphone!

minibiebje Minibiebjes

Heerlen-Centrum heeft sinds 9 augustus 2022 vier nieuwe minibiebjes erbij. Bewoners en bezoekers vinden de vrolijk beschilderde biebjes met boeken bij het Bètahuis aan het Wilhelminaplein, Kakauw in de Oranje Nassaustraat, boekhandel Van der Velden-van Dam op de Promenade en De Boekensteun aan de Akerstraat.

schaakbord Openluchtschaakvloer

Op 24 april 2022 werd aan de Promenade 2 een levensgroot schaakspel in gebruik genomen. Met dit openlucht schaakbord wil Heerlen ontmoeting stimuleren en meer beleving creëren in het stadshart.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.