Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu
Logo gemeente Heerlen

Een nieuw stadskantoor verrijst

Hand in hand met een Peutz monument: een compact nieuw Stadskantoor, verbonden met het Raadhuis en omringd door meer openbare ruimte dan voorheen.


Het nieuwe Stadskantoor vormt samen met het bestaande Raadhuis, als twee op het eerste gezicht losstaande gebouwen, een eigenzinnige en opvallende verschijning. De stedenbouwkundige setting wijkt dermate af van de huidige situatie dat de voorbijganger de omgeving bijna niet herkent.

Planning

In 2018 is de sloop gestart. Op 18 oktober 2021 is de pubiekshal in gebruik genomen. Aansluitend betrekken de medewerkers in het nieuwe jaar de kantoren. Vervolgens wordt het Raadhuis opgeknapt. 

Lees ook welke rol IBA Parkstad heeft gespeeld bij het nieuwe stadskantoor op de website van iba-parkstad.nl.

Uitstraling

Veel lucht, licht en vooral fraaie doorzichten verbinden het nieuwe Stadskantoor op een aantrekkelijke manier met de stad. Het ontwerp brengt het Stadskantoor nog meer in contact met de stad en haar inwoners. Elk bouwdeel heeft een sterk eigen karakter, verankerd in het monument of juist reagerend erop. Een aanwinst voor ons stadscentrum: voor bewoners, bezoekers en mensen die er werken. 

Filmpjes en foto's

interieur stadskantoor
Virtuele rondleiding door het nieuwe stadskantoor

Neem alvast een kijkje hoe het nieuwe stadskantoor eruit komt te zien!

Stadskantoor: hoe komt het er uit te zien?
Bouwjournaal december 2020

Bekijk het bouwjournaal van december 2020 om te zien hoe de bouw van het nieuwe stadskantoor opgeschoten is. Zie hoe de grote gele kraan wordt gedemonteerd, hoe de vloerverwarming is gelegd en hoe het hoogste punt van de bouw wordt bereikt.

Stadskantoor Update
Bouwjournaal februari 2021

In het bouwjournaal van februari 2021 wordt je meegenomen over de bouwplaats van het stadskantoor. Ontdek hoe de grote silo's op het bouwterrein werken en zie hoe de gevelstenen worden gemetseld.

Stadskantoor: hoe komt het er uit te zien?
Bouwjournaal maart 2021

Het bouwjournaal van maart 2021 laat een nieuwe, directe verbinding zien tussen de Geleenstraat en het Raadhuisplein. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de asbestsanering in het raadhuis.

Stadskantoor: Hoe vordert de bouw?
Bouwjournaal april 2021

Het stadskantoor krijgt steeds meer vorm. In het bouwjournaal van april 2021 krijg je een beeld van de centrale hal, de kantoorunits en de groene plantengevel van maar liefst 120 vierkante meter groot.

Stadskantoor: Hoe vordert de bouw?
Bouwjournaal juli 2021

Bekijk in het bouwjournaal van juli 2021 de afwerking van het nieuwe stadskantoor. Zie hoe het materiaal- en kleurgebruik van invloed is op de sfeer in de centrale hal en hoe het ontwerp van het 'oude' raadhuis en het nieuwe stadskantoor elkaar aanvullen.

Stadskantoor: Hoe vordert de bouw?
Bouwjournaal december 2021

In het bouwjournaal van december 2021 zie je hoe burgemeester Roel Wever en wethouder Loek Damen de publiekshal openen. Verder krijg je een kijkje in de rest van het stadskantoor wat binnenkort wordt geopend.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.