Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Activiteiten


Rondleidingen

Altijd al een kijkje willen nemen in het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde raadhuis? Dat kan met onze maandelijkse rondleidingen. Per rondleider kunnen maximaal 25 personen mee. Aanmelden is verplicht. Vol is vol.

Tentoonstelling Raadhuis: toen en nu tot ooit

In de hal van het Raadhuis presenteert SCHUNCK een dwarsdoorsnede van de gemeentelijke kunstcollectie, de oudste publieke verzameling eigentijdse kunst van Limburg. De collectie geeft een goed beeld van de verdere ontwikkeling van de kunstcollectie, die net als de stad zelf gekenmerkt wordt door vernieuwing. Tijdens kantoortijden geopend.

Het boek over Frits Peutz

Vormgever Marcel van der Heyden en schrijver/journalist Emile Hollman presenteren tijdens Cultura Nova een boek over Frits Peutz, de architect die een grote rol speelde in de vormgeving van Heerlen. Het boek en de tentoonstelling geven aan de hand van documenten (foto’s en tekeningen) en interviews inzicht in de betekenis van Peutz voor de stad. Ook is er aandacht voor zijn ‘handlangers’ Marcel van Grunsven en kabinetschef Pieter Defesche, en de rol van Peutz als inspirator voor architecten zoals Jo Coenen, Wiel Arets, Wim van den Bergh en Francine Houben.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.