Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Openingsevenementen – 25 augustus t/m 3 september


Rondleidingen

Vanaf 28 augustus kunt u een rondleiding krijgen door het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde raadhuis. Voor deze rondleidingen moet u zich aanmelden. Per rondleiding kunnen maximaal 25 personen mee. Vol is vol.

Tentoonstelling Peutz

In de tentoonstelling over Frits Peutz, de architect die een grote rol speelde in de vormgeving van Heerlen, laten we zien wat voor betekenis Peutz heeft voor de stad. De tentoonstelling is t/m 26 november geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur in de oude Stadsgalerij (Raadhuisplein 19).

Tentoonstelling Raadhuis: toen en nu tot ooit

In de hal van het Raadhuis presenteert SCHUNCK een dwarsdoorsnede van de gemeentelijke kunstcollectie, de oudste publieke verzameling eigentijdse kunst van Limburg. De collectie geeft een goed beeld van de verdere ontwikkeling van de kunstcollectie, die net als de stad zelf gekenmerkt wordt door vernieuwing. Tijdens kantoortijden geopend.

Lezing en debat Francine Houben

Francine vertelt op 27 augustus over het ontwerpproces van het nieuwe stadskantoor, het nieuwe werkmodel en de verbinding van oud en nieuw. Een aansluitende discussie over traditie, moderniteit en toekomstgerichtheid als ook rondleidingen door zowel de nieuwbouw als het pas gerenoveerde raadhuis van Peutz zullen deze namiddag afronden.

Het boek over Frits Peutz

Vormgever Marcel van der Heyden en schrijver/journalist Emile Hollman presenteren tijdens Cultura Nova een boek over Frits Peutz, de architect die een grote rol speelde in de vormgeving van Heerlen. Het boek en de tentoonstelling geven aan de hand van documenten (foto’s en tekeningen) en interviews inzicht in de betekenis van Peutz voor de stad. Ook is er aandacht voor zijn ‘handlangers’ Marcel van Grunsven en kabinetschef Pieter Defesche, en de rol van Peutz als inspirator voor architecten zoals Jo Coenen, Wiel Arets, Wim van den Bergh en Francine Houben.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.