Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Sportvergoeding jeugd

Alle kinderen moeten lid kunnen zijn van een vereniging. Dit is echter niet voor alle kinderen mogelijk, daarom is er het Jeugdfonds Sport. 

Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen betaalt het Jeugdfonds Sport:

  • de contributie van de sportvereniging
  • en de kosten van sportspullen

Het Jeugdfonds Sport is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. De bijdrage is maximaal € 225,- per kind per jaar. Ouders of verzorgers moeten hun kind stimuleren om naar lessen, trainingen en wedstrijden te gaan. Een tussenpersoon controleert of uw kind langere tijd aan de trainingen deelneemt. 

 U komt in aanmerking voor een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport:

  • Als het gezinsinkomen niet hoger is dan 120% van het wettelijk minimum.
  • Voor door NOC*NSF erkende sporten en voor verschillende dans- en vechtsporten.

Ouders en jongeren kunnen zelf géén aanvraag indienen. Neem contact op met de Stichting Leergeld Parkstad. Zij dienen online een aanvraag in voor uw kind. Zij hebben wel gegevens van u nodig zoals:

  • contactgegevens
  • naam sportvereniging
  • welke sportattributen nodig zijn
  • en een financiële motivatie

U kunt elk jaar een bijdrage aan het Jeugdfonds Sport vragen.

U ontvangt zelf geen geld. Het Jeugdfonds Sport betaalt rechtstreeks aan de sportvereniging of sportwinkel. Of uw kind kan een tegoedbon van een sportwinkel ontvangen. Hiermee kan het de benodigde sportkleding of sportspullen uitzoeken.

Ook een andere tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding van uw kind kan een aanvraag voor u indienen bijv. de leerkracht, jeugdhulpverlener, maatschappelijk werker of huisarts. Zij kunnen via de website van het Jeugdfonds Sport de aanvraag online indienen.

Binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag en een positief besluit van het Jeugdfonds Sport, is het mogelijk om te sporten bij de gekozen sportvereniging. 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.