Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Subsidie voor AED (defibrillator)

Organisaties die in het bezit zijn van een AED (defibrillator) en zich inzetten voor het Reanimatie Netwerk Heerlen kunnen in aanmerking komen voor een subsidie. De gemeente wil met het geven van een subsidie de beschikbaarheid (24 uur per dag, 7 dagen per week) van de AED's verbeteren.

De gemeente verstrekt subsidie voor het verbeteren van de beschikbaarheid van AED’s in de stad. Wanneer u een AED heeft, kunt u deze beschikbaar stellen aan het Reanimatie Netwerk Heerlen. Bij een reanimatie-oproep kunnen burgerhulpverleners deze AED inzetten voor het redden van een leven. Hangt de AED binnen? Kies dan voor een beschermkast buiten. Zo is de AED 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. 

Doel en hoogte van de subsidie

De gemeente verleent subsidie voor de aanschaf van een beschermende AED-kast.  50% Van de aanschafkosten tot een maximum van € 400,- exclusief BTW.
U krijgt géén subsidie voor de aanschaf van een AED. In Heerlen zijn relatief veel AED’s aanwezig. 
De overige kosten zoals: verzekering, onderhoud, installatiekosten et cetera vergoedt de gemeente niet. Die zijn voor rekening van de aanvrager.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie zijn:

  • De AED dient ter beschikking gesteld te worden aan het Reanimatie Netwerk Heerlen.
  • AED moet geregistreerd zijn in het alarmeringssysteem van HartslagNu.
  • De AED moet in een beschermde kast buiten hangen en beschikbaar zijn voor het Reanimatie Netwerk Heerlen.
  • De AED moet 24 uur per dag, 7 dagen per week ingezet kunnen worden bij een hartstilstand.
  • Hangt de AED binnen? Dan kunt u de AED ook aanmelden bij HartslagNu. Vermeld dan wel de openingstijden van de locatie waar de AED hangt.

De gemeente neemt binnen 12 weken een beslissing.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.