Subsidie voor nieuwe werkgelegenheid door TecAlliance

Voor het bieden van nieuwe werkgelegenheid ontvangt het bedrijf TecAlliance een subsidie van €45.000,- uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES). Voorwaarde is dat binnen drie jaar minimaal 90 fte ontstaan. TecAlliance kiest de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen vanwege de internationale ligging. Het bedrijf wil in Heerlen de dienstverlening uitbreiden en zelf nieuw personeel gaan opleiden. Ook biedt deze locatie mogelijkheden voor samenwerking met andere ondernemers.

Wethouder Martin de Beer (economie) is verheugd dat dit hoogwaardig techbedrijf voor Heerlen heeft gekozen. “Op de Brightlands Smart Services Campus werken bedrijven, studenten en onderzoekers samen om slimme digitale diensten te ontwikkelen. Daar past TecAlliance heel goed. En nieuwe banen in deze branche maken onze stad en regio aantrekkelijk voor jonge mensen.”

TecAlliance

TecAlliance is gespecialiseerd in het digitaliseren van auto onderdelen voor dealers en garages die niet gekoppeld zijn aan een merk. Zo kunnen zij eenvoudig de juiste auto onderdelen vinden en bestellen. TecAlliance heeft vestigingen in 22 landen en is actief in 140 landen wereldwijd. Het bedrijf heeft meer dan 8,8 miljoen verschillende onderdelen van ruim 900 merken en series in de digitale catalogussen.