Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Trouwlocaties en -ceremonies in Heerlen

Een huwelijk of geregistreerd partnerschap is een bijzondere verbintenis. Zo’n belangrijke stap in uw leven wilt u niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Of u nu een intiem, klein, maar fijn moment wilt of een spetterend en grandioos feest, Heerlen biedt u de perfecte locatie en de ceremonie die bij u beiden past. Volledig aangepast aan uw wensen.

Keuze uit meerdere locaties:

Stadhuis

Het Heerlense stadhuis, daterend uit de jaren veertig, is een meesterwerk van de architect prof. F. Peutz. Het stadhuis vormt een speciale locatie vanwege de karakteristieke bouwstijl; een modern gebouw met toch veel traditionele elementen.

Door verbouwing van het Stadhuis is het tijdelijk niet mogelijk om daar te trouwen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het najaar 2022. 

Twee Gezusters

De Twee Gezusters worden gevormd door twee Heerlense kloosters: Luciushof en Savelbergklooster. Het is een sfeervolle plek midden in Heerlen centrum met een gezellige brasserie, romantische binnentuin en gezellige terrassen. De kloosteromgeving vormt een groene oase, midden in de stad.
Bekijk ook de website van de Twee Gezusters.

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. In Kasteel Hoensbroek voert luxe de boventoon. Hoge ramen en deuren, een weelderig ingerichte salon en een grote luxe "Sael". De "Sael" is ingericht naar de eisen van de 21e eeuw zonder het authentieke karakter aan te tasten. Dit maakt een grote indruk op uw gasten.
Bekijk ook de website van Kasteel Hoensbroek.

Kasteel Terworm

Het jawoord kan ook uitgesproken worden in de Oranjerie van de historische kasteeltuin van Kasteel Terworm. Een stijlvolle ontvangst in de Rococotuin met authentieke beplanting zoals oude leifruitrassen, lavendel, rozen en buxussen. De tuin is openbaar en een favoriete trouwlocatie.
Bekijk ook de website van Kasteel Terworm.

Auberge de Rousch

De geschiedenis van De Rousch gaat terug tot 1370. In Auberge de Rousch proeft u de sfeer van het rijke, gemoedelijke en gastvrije landleven. De Rousch beschikt ook over praktische en sfeervolle ruimtes voor een spetterend en onvergetelijk huwelijksfeest.  
Bekijk ook de website van Auberge de Rousch.

Kies de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (Babs) of persoon voor uw ceremoniespeech:

Voor de ceremonie beschikt de gemeente over een team enthousiaste ambtenaren met ieder hun eigen stijl. In een verkennend gesprek met een van onze ambtenaren kunt u precies bespreken wat voor u tijdens de ceremonie belangrijk is. Met uw eigen persoonlijke verhaal. Voor een onvergetelijk moment! Maar het is ook mogelijk dat een persoon die dichtbij u staat de speech doet. Alleen het formele gedeelte van de ceremonie gebeurt door een van onze babsen.

Heeft u een voorkeur voor een ambtenaar of wilt u graag iemand uit uw omgeving? Geef dat dan gerust aan tijdens het gesprek. Dan bekijken we samen de mogelijkheden!

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.